Dagen efter och mardrömmar

Nu har vi äntligen landat hemma i hemmets lugna vrå, Alex är dock kvar i Gävle hos mormor och morfar. Vi andra tre har under denna tid hunnit med att hämta bilen från Uppsala, Felix har fått fem månaders vaccin (han har lider för tillfället av feber), rensat på baksidan. Det sistnämnda innefattade en riktig kraftansträning, efter att ha sett vår förfallande häck, gräsmatta och ovårdade blommor var det äntligen dags för en renovering. Vi gick ut starkt och avslutade om än inte starkare. Nu är nya buskar planerade för att minska insynen, när de har vuxit på sig. De sedan tidigare buskarna har jag gått lös på med en rejäl klippning. Snygg och prydlig avgränsning mellan gräsmatta och blomrabatten har Mats fixat, samt att taggbuskarna är puts väck :)) Även mycket mer därtill fixades. Klagar jag att jag har ont i händerna och underarmarna!? Hmmm jag gruvar mig snarare för morgondagen.

Igår var jag tvungen att gå till centrum (4 km) för Felix skulle få sin vaccination och bilen som Mats hämtade i Uppsala började ju som förväntat att hacka väl i höjd med Arlandastad. Hur kunde detta ske, dessa duktiga bilmekaniker hade ju felsökt och testkört utan att hitta ett enda fel!? Nåja Mats tankar upp bilen i tron om att det kanske är smuts i tanken och vips slutar bilen att bubbla och nu kan vi köra utan problem så länge vi har mer än halva tanken full :)) Efter vaccinationen var det dags för lunch i centrum (Mats hann till det), sedan begav jag mig åter igen ut i naturen och sprang 5,4 km i en mycket stekande och allt för varm sol. Därefter direkt svettandes till rehabträningen och i dag måste jag erkänna att träningsvärken gör sig påmind.

Började kolla på "No Country for Old Men" men jag en sådan chicken att jag gick upp till dator i stället, Javier Bardem spelar en sådan läskig psykopatisk mördarmaskin att det kröp in under skinnet på mig. Tack, men nej tack. Jag kommer iaf att ha mardrömmar av det jag såg. Filmen är bra men jag pallar inte att se klart den, jag känner mig själv och kan idag erkänna att jag bangade i rädsla för mina drömmar.

Hoppas att Felix är piggare imorgon så att jag och Mats kan få vår första egna tid sedan Felix föddes. Då blir det restaurang och bio eller tvärtom. Längtar och hoppas.

Nästa vecka börjar handbollsträningarna igen och det är även dags för mig att börja jobba 25 % *phu*.

Lite utlovade semesterbilder

Edesön


Legoland


Smögen med krabbfiske


Sov gott & vackra drömmar



Tema: bilstrul, god mat och trevligt sällskap i härliga Säljemar

Hemkommen från vår bil tripp satt vi på tvättmaskinen i hundranittio för att hinna tvätta, torka kläderna och packa om dem innan avresa mot Gävle. Närmare bestämt Säljemar och familjen Abrahamsson. Under vårt enda dygn hemma hann vi med allt som skulle plus att jag hann med en springtur på 5,4 km.

Torsdagsmorgon hoppar vi alla upp tidigt för att fixa det sista innan avfärd mot havet och solen. Klockan nio (9) rullar bilen ut från vår gata i stan i godan tro tror vi att resan ska gå snabbt och smärtfritt. Men icke, vår gamla Bettan hade annat i tankarna och ca tre (3) mil norr om Uppsala valde hon att strejka. Hon var nog less på de dåliga arbetsförhållanden som hon hade utsatts för under de senaste dagarna, färdats ca 200 mil med massor av packning :)) Bubblandes tog vi in på närmaste avfart för att granska Bettan, som vanligt lyfter vi på huven, ser att inget rycker och sedan stänger vi igen den igen. Ja, vi är ju inga bilmekaniker och med dagens bilar kan man ju inte fixa mycket med bilen själv. Det var bara att ringa Assistanskåren som kommer till vår undsättning. Trots att vi var på väg till Gävle blev vi bogserade åt motsatt håll mot Uppsala, för här gäller det att närmaste sörjande stan får äran att ta emot oss. Sittande i bilen på assistanskårens flak kände vi oss som apor i en bur där alla omkörande bilar glodde som de precis ätit glosylta. Men spännande var det att sitta där och se ut över landskapet och en helt ny värld öppnade sig från denna nivå.


På flaket

Väl i Uppsala kommer som vanligt vår räddare i nöden, min kära pappa som alltid ställer upp i vått och torrt. Vilken klippa han är, honom kan vi alltid lita på. Tack!!! Omstuvning av packning skedde på Volvo. Väl instuvade i pappas svala Audi rullade vi sakta men säkert mot vårt slutmål. Haha trodde vi ja. På ungefär samma ställe som tidigare började pappas bil att tjuta. På med varningssignalerna igen och ut och se efter vad som nu var fel. Problemet mina vänner var inte värre än att vi behövde hamra på bromsklossen och vipps var problemet löst. Skulle vi komma fram i denna stekande hetta? Fem svettande personer blev snart fyra svettande personer efter att pappa blev avsläppt hemma, på betryggande mark.

Väl framme i Säljemar var det bara att slänga på sig badkläderna för att bege oss ner till stranden för ett uppfriskande bad. Alla utom jag och Felix gav sig snabbt iväg för att åka denna roliga mojäng


Charlie bärandes på "mojängen"

När jag mötte upp gänget på bryggan hade de alla leenden upp över öronen :))

Dag två börjades med en springtur på ca 5-5,5 km i en gassande hetta redan klockan halv nio på morgonen. För att svalka våra lurviga begav vi oss ut i båten och till "västkustön" som bestod av klippor. Här badades det utan dess like, för att komma ner i vattnet satte vi oss på rumpan och åkte ner i vattnet från klipporna. Att ta sig upp var en annan femma och en rolig sådan. Grillning stod på menyn till lunch, lite senare än beräknat fick vi äntligen sätta våra tänder i grillad korv, mums.


Clas & Mats Sovande Felix Alex, Charlie & Fabio


Mats


Kvällen avslutades med att goda grannar till Abrahamsson kom på besök.

Dag tre var inte sämre den och jag började dagen med en lite kortare springtur. Sedan var det strandhäng för hela slanten. Vi tjejer tog en tripp med båten och eftersläpande ring, shit vad roligt vi hade, ibland var det av rädsla vi skrattade så vi höll på kissa på oss. Grabbarna åkte vattenskidor även idag. Som vanligt avslutades dagen med mycket god mat och underhållning.

Sista dagen var det strandhäng och städning som stod på schemat. Sorgligt att avsluta och bege sig hem, men man ska ju som sagt sluta när man är som bäst!?

Sammanfattning;
En underbar långhelg med mycket trevligt sällskap och som vanligt mycket god mat, "Clas, du gör godare mat än mamma, du skulle ju kunna bli kock" (Alex beskriver hur god mat Clas gör). Det var riktigt länge sedan vi hade så roligt och skrattade så mycket, en blandning av familjerna Lind-Westerlund och Abrahamsson är en riktigt härligt och sprudlande kompott med lugna och heta stunder. Sol, sol, bad, bad.... I say no more... Tack för denna underbara helg, hoppas att vi kan göra om den snart igen. Varför inte en resa till Åre som vi länge har pratat kring!?



Jennie & Clas Mats Alex & Fabio

Jag Felix & pappa Alex, Fabio & Charlie


Fabio & Alex Charlie


Filmtajm

Goá Göteborg

Nu har vi kommit tillbaka till Sveriges trygga marker efter vår tripp till Danmark och destination Legoland. Följande kan konstateras av vår utflykt och vårt kära grannland;

1. Danskarna älskar att bromsa och ligger på en hastighet runt en 120 för att snabbt göra en inbromsning till noll km/h. Här är inte grått gällande inbromsningar allt är svart eller vitt.

2. Jag är nu införstådd med teoribokens kapitel om avstånd.

3. Vänsterfilen är inte filen som används för omkörning utan där ligger man och fiser.

4. Legoland är helt underbart och är till för barn, stora som små (jag vet inte riktigt under vilken genre jag hamnar under), bilder kommer när vår dator med Internet uppkoppling fungerar.

5. Vejle var det en spökstad eller inte!? Vi såg bilar men inga människor, men de kom fram i nattens intåg, ja det kändes som "I am legend" med Will Smith. Jo staden var nog närmast spökstad man kan komma i dagens samhälle.

Imorgon bär det av mot Smögen och nya äventyr.

Over and out


Legoland here we come

Äntligen är det dags att bege oss söderut till vårt kära grannland Danmark, kommer vi att ha tur med vädret eller kommer det mesta att regna bort!? Som det ser ut kommer vi att ha vatten upp till fotknölarna, men inget kommer att stoppa oss att släppa loss bland tusentals miljoners legobitar :)) Spänningen är hög hos familjen och vi som hade tänkt komma i säng i tid för att vara utvilade för en hel dag i bilen med den första hållplatsen Malmö där vi ska tillbringa en natt. Nu ser det som sagt nattsvart ut att komma i säng i tid, det sista ska packas, Mats håller på raka håret (som vanligt tar han i för mycket så nu ser han ut som en kopia av Fredrik Ljungberg i antal millimeter på huvudet), jag måste hinna duscha osv.

Som vanligt kommer hela bilen att vara full av packning, tänk att jag aldrig lyckas med att packa. Antingen packar jag för mycket eller som för det mesta för mycket och oftast fel kläder. Jag försöker anstränga mina få hjärnceller som mot förmodan finns där uppe men kommer jag att lyckas denna gång, nja det återstår och se.

Imorgon rullar som sagt bilen ner mot Malmö för en övernattning, lördagsmorgon beger vi oss tidigt till Helsingborg för att ta färjan över till Danmark och vidare till vårt hotell. Efter incheckningen kommer vi att rulla till Legoland för vår första dag i denna förtrollande värld. Söndagen tillbringas hela dagen på Legoland. Måndagsmorgon rullar vi tillbaka mot trygga Sverige och Göteborg för att hälsa på Mats släktingar och eventuellt kommer vi att tillbringa någon timme på Liseberg om det hinns med. Tisdag morgon beger vi oss mot Smögen för att hälsa på Mats farbror och faster. Japp, där har du hela belägget.

Håll tummarna för att vädrets makter är snälla mot oss :))

Tills nästa gång, ha det super


Dåliga dåliga Glocalnet och härliga härliga skärgården

Länge sedan jag uppdaterade här inne, vilket beror på vårt urusla bredbandsbolag Glocalnet som gjort att vi varit utan Internet i ca en veckas tid. Vi har haft återkommande problem med Internet och de hittar aldrig något fel utan felanmäler och sedan händer inget... Nu har jag fått nog och är på skit dåligt humör, man kan ju reta upp sig på mindre. Internetåtkomsten per månad varierar kraftigt, erbjuder de avdrag på fakturan NEJ!!!! Någon som har ett bättre fungerande bredband till ett vettigt pris?


Just nu sitter jag på min snygga sambos jobbdator :))

Vi har för övrigt varit ute i skärgården närmare bestämt Edesön utanför Dalarö. Vilket underbart ställe, bilder utlovas vid ett senare tillfälle. Det blåste dock ganska mycket så något badande gav vi oss inte på. Pilkastning, fotbollsem och bus stod på menyn. Jag hann även med en rejäl löprunda med riktiga uppförsbackar till öns topp och olika bryggor, jag vill lova att jag har träningsvärk i rumpan idag. Knä har inte känts något vidare under tre dagar nu *snyft* men jag hoppas på att det är övergående smärta.

Väl hemma igen fick vi en glad nyhet när vi öppnade kylskåpet, de hade stått öppet och nästan allt innehåll gick nästan av sig själv till papperskorgen :(( Det var bara att åka iväg och handla ny mat. Kylskåpet ser efter en omgång med trasan och "avfrostning" (ja det såg ut som en frys gör när den behövs avfrostas) riktigt snygg ut. Nästa punkt på schemat var badning för Felix, inga konstigheter tänker ni och även jag, men till min förtret när jag går in på toaletten på nedervåningen där varmvattenberedaren står ser jag att den läcker vatten, FUCK!!! Jag ropar på min handyman (som befinner sig på övervåningen) som kommer som en prins på sin vita häst för att rädda sin prinsessa. Lyckas han det återstår att se.

På fredag ger vi oss återigen ut på vägarna ner mot Danmark och Legoland. Tidigt på fredagmorgon rullar pärlan från Täbys trygga gator ner till Malmö för en övernattning innan vi tar båten eller bron (vilket det blir återstår att se) över gränsen. Imorgon är det mycket som ska fixas, all tvätt ska tvättas, torkas och väskorna ska åter fyllas på alla dess håll och kanter. Mats och Alex ska rulla till Uppsala för att möta morfar och överlämning av takbox med mera ska ske. Varför månntro!? Jo, det ska jag nu berätta för er. Min kära sambo ska under vår visit i Danmark göra ett snabbt besök till ölens drömland TYSKLAND. Här ska införskaffas tills vi kära människor ska gå in i ide, vilket inleds under vinterhalvåret.

Dagen till ära imorgon ska jag springa i Ensta men borde även försöka hinna med ett rehabpass, men det ser svårt ut.

Love & Peace


Jag kom, jag gick och jag kom igen!

Uppdateringarna av mitt i vanliga fall så spännande liv har varit lite dålig, vilket beror på att mina kära päron har varit på besök hos oss i stora staden :)). Gårdagen ägnades på dagen åt att hänga vid Kvarnbadet där Alex går på simskola i ett ganska hyfsat bra väder. På eftermiddagen åkte jag och pappa till Barkarby outlet, som vanligt kom jag hem med kläder till mina två grabbar. Provade ett par jeans men de var inte snygga på så de fick stanna kvar på hyllan. Pappa fyndade en pikétröja från Nike för hela 150 kr och den var riktigt snygg på! Kan påpeka att jag hittade en riktigt snygg Peak jacka för hela 400 kr (hade kostat 1800) som var hallonfärgad, men då kom dum-snåla-Tessy-fram. Dagen avslutades på närmaste kebabhak, mums.

Idag var solen på strålande humör och valde att lysa och värma på oss under större delen av dagen. Alex klarade simborgarmärket (simma 200 meter bröstsim utan att stanna och vila) vi är så stolta och Alex är bara bäst :)) ingen protest. Själv avverkade jag hela 500 meter i poolen och dagen avslutade med en löprunda på 5,4 km på 30,49 min. Inte illa pinkat!? Det var tungarbetat idag men det gick. Nu ska jag bada lillgrabben så Mats kan fortsätta jobba.

Jag tänker på dig Eva och din familj, sköt om er!!!!

Love


Jag en latte mamma, döm själv!

Idag kom mina kära päron ner för att hälsa på oss. Jag lurade hit dem innan Alex simskola skulle börja för det skulle ju vara fint väder idag (senast jag kollade), "vart tog den söta lilla solen vägen ingen som vet ingen som vet". Vädret var ju som sagt inte strålande men det stoppade inte de tappra själarna till barn som älskar att bada, vädret är ju aldrig något hinder, igår badade de i ösregn. Efter badet skulle min kära son basta för att få upp värmen, men gå in på tjejernas finns inte ens på världskartan, så morfar följer snällt med honom in i killarnas omklädningsrum och 45 minuter senare kommer de utstapplande. "Du vet mamma det var ju så kallt att jag var tvungen att basta så länge" haha och en morfar som lugnt väntar. Men inte en tanke slängdes åt oss två (jag och mormor) tappra själar som var tvungen att vänta ute, för de var ju tydligen så kallt att isbjörnar kommer gående, eller hur mamma :))

 

 


De tappra själarna

 

Väl hemma grillade vi hamburgare, vilken hit till lunch kl. två på em :) Kvällen närmade sig och jag begav mig ut på en 5,4 km löprunda med några få tappra handbollstjejer, närmare bestämt 3 st med mig. Hör och häpna jag tycker det är härligt att springa, har Tessy gjort det tidigare, NOT. Kanske beror det på att jag trodde att jag aldrig skulle kunna ta ett löpsteg igen efter min operation i juni förra året. När jag vaknade var jag tvungen att lyfta på täcket och kolla om benet var kvar eftersom det var ett himla ståhej kring mig och att jag inte fick resa mig än mindre belasta benet. Resultatet efter microoperationen var noll belastning på knä i över 4 veckor, shit men det gick. Jobbigt att vi då bodde tretrappor upp utan hiss. Men allt slit hos sjukgymnasten och nötandet i spåret börjar ge resultat :))


Puss & kram


Nu är det verkligen svensk sommar, regn, regn och åter regn

Morgonpigg som jag är vaknade jag med ett leende på läpparna när jag kollade ut och såg att det regnade (hmmm Alex som har simskola) hoppade i mina träningsskor för att bege mig till sjukgymnasten och dagens rehabpass. Efter ett svettigt pass begav jag mig hemåt, men stannade först och handlade frukost. Frukosten blev en riktig hotellfrulle med ägg, jos, joghurt och varm baguette. Smaskens :)) och dagen var räddad.

Dagen som följde var mer av det dramatiska innehållet där vi städade ett lätt smutsigt hus. Än är vi inte klara men Alex ska iväg till tandläkaren för att kolla sina tänder som inte vill växa ut som de ska.

Imorgon kommer mina kära päron ner för att hälsa på oss, längtar :))

Love :)


Mina älsklingsgrabbar


Hur pigg kan man vara!?

Här kommer lite bilder på hur pigg man kan vara kl sex på morgonen efter ha sovit hela natten



Okej jag vilar lite då :)








Här leker jag

Svettiga gubbar och attackerande hästar

Dagen började tungt för Tessy som kände ett stort sug att bara ligga i soffan och softa, kunde det bero på vädret eller det faktum att det var söndag!? Dagen till ära lyssnade jag på mina behov och låg och zappade mellan olika serier tills klockan var runt ett. Det var verkligen välbehövt och skönt :)) Jag släpade mig upp ur soffans skönt oas och tog en snabb promenad för att handla cola light (eftersom jag inte är ett dugg beroende av denna dryck tyckte jag att det var en strålande idé för att vakna till liv). En halv burk senare var batterierna laddade så jag snörade på min mina springskor och gav mig ut i spåret för en 5,4 km lång löprunda. Super nice :)) Längs löprundan mötte jag svettiga gubbar med alldeles för små shorts, är det skönt eller gillar de att lufta sina ben!? Efter ungefär halva varvet stod den där och glodde just på mig med ena benet i luften som att den skulle attackera (eller sover hästar så?). Jag insåg allvaret (/inbillning) och rusade förbi så fort som möjligt, eftersom hästar jagar ju jämt mig ;)

Nu har jag precis kommit upp ur badet och Mats ropar att maten är klar, det blir pasta med fläskfilé med dijonsenap och Cream fraiche.

Riktigt very nice


Bland båtarnas härliga värld

Bland båtar och vatten befann vi oss ute på Svinninge marina och drömde oss bort i solens strålar. Just då känns vintern och kylan långt långt borta, vilket inleder dig i en falsk frestelse om att båt är det bästa som finns i sommar Sverige.

Vi kollade på några riktiga brakbåtar där prislappen låg runt en 4-5 mnkr, mer än vårt radhus. Helt sanslöst. Vi såg en familj som lossade ankare i precis sådan stor båt som vi bara kan drömma om. Haha då kom svenska avundsjukan kryande och vi svor lite lätt om att de säkert var på väg till sitt lantställe i skärgården som säkert var precis lika stort som deras palats till hus. Jag kan inte sluta förundras över vilka människor som verkligen har råd med allt det där, hur lyckas de med det som inte jag tydligen lyckas med!? Kan de bero på att vi gillar att shoppa eller för att vi är två barnsföräldrar!? Inte, nähä, de hade ju två barn och en fru (och tonårs dotter) som säkert gillar att shoppa (ta nu detta med en nypa salt). Inbillar mig att de är iaf inte lika lyckliga som jag är, för jag känner verkligen att jag har världens finaste och roligaste familj.

Dessa båtar i mångmiljon klassen låg i början










Men längst ut bakom en stor segelbåt döljes vår dröm, någon gång i framtiden kanske




Har du allt detta eller drömmer du som mig!?

Nästa projekt av besatthet

Min sambo har en stark förmåga att hela tiden hitta nya projekt som han måste fixa eller köpa :)) (vilket jag älskar *lol*). Så fort ett är avslutat dröjer det inte länge först han säger "älskling skulle inte det vara super med en båt att åka ut i....". Skam den som ger sig. För det mesta lyckas jag avleda honom med lite realistiska termer, men hur länge!? Men ibland blir jag biten för jag är inte den som är den.

Ja nu ska vi iaf iväg och kolla på båt, haha. Vi drömmer oss bort i båtvärlden och jag börjar verkligen gilla tanken på en båt att ge oss ut i, trots att jag är sjösjuk som få. Alla som åkt båt med mig vet :)) Haha vi kommer inte långt med den. Jag får nog köpa mig ett enmanstält som jag kan ligga och sova i. Men shit det är som att välja mellan pest eller kolera, sova i båten och riskera en ständig rörelse av obehag i magen eller tältande själv bland alla konstiga djur (björnar (för visst kryllar det av dessa vänliga djur)) eller kanske en konstigt läskig person. Kan jag skaffa hänglås eller möjligtvis larm? När jag blir kissnödig hur bär jag mig åt då? När inte hjärtat finns med som bevakare från björnar som jag ser bakom varje träd...

Nu ska vi iväg och få våra behov mättade.

På återseende


Fredag i all ära och jätte myror

Idag var det sista dagen på Alex simskola för den här veckan och solen gassade utan dess like. Alex avverkade hela 225 meter i bröstsim :) och simborgarmärket ligger inom räckhåll (är detta moroten som han ser i snöret framför sig månntro!?). Själv ser jag ut som en snart-har-jag-grundfärg-att-bygga-vidare-på med trötta ögon. Varför är jag så trött? Jo, mina kära vänner det ska jag berätta för er, håll i er! Jag har sovit längre än normalt, vilket leder till att jag under denna soliga dag har mina super härliga solglasögon på nästippen konstant. Jag begrundar mig i spegeln och inser att jag börjar likna en tvättbjörn ändå kan jag inte förmå mig att leva utan mina solglasögon. Håller jag på att förvandlas till vampyr!? Kanske, jag är inte lika förtjust i vitlök längre och det börjar ryka om mig i solens heta strålar.

Efter simskolan åkte vi och letade efter en ny bärbar dvd till bilen sedan vår tidigare drabbades av någon mystisk sjukdom. Men ingen passade in i tycke och smak. Har du något tips på någon bra?

När vi kom hem gick jag och Felix och vilade ett tag efter han ätit sin första portion potatis. Mats kom upp och väckte mig för maten var serverad. Vilken lyxmat det serverades, kött med bönsallad. En riktig höjdare och ligger nu högt på min favoritlista. Efter maten rusade grabbarna iväg för att kolla på Indiana Jones filmen på bio, lite läskig var den med jätte myror.

Nu är det framdukat ostkrokar och popcorn och filmen startar.

Sov gott!


Nu är det sommar nu är det sol nu är det koskit i hagen där ligger....

Sommarens planer ligger för dörren och så här gestaltar den sig för familjen;

  • Nästa vecka (v.28) --> simskolan fortsätter för Alex, vilket innebär fortsatta lata dagar i solens härliga strålar
  • Vecka 29 börjas med 3 dagar i skärgården hos Mats pappas lantställe på Edesön. Vartefter vi beger oss till Legoland
  • Vecka 30 börjas med besök på Liseberg och Smögen. Hem och tvätta och packa om för att bege oss till Jennie, Clas och ungarnas lantställe i Säljemar (strax utanför Gävle)
  • Vecka 31 tillbringar Alex hos mormor och morfar


Det ska bli super härliga och intensiva sommarveckor

Peace


Sol sol strålande sol

Vilken underbar morgon med strålande sol utanför vårt fönster, super nu kan jag äntligen bättra på min annars klorinbleka hy. Packa badkläder, göra i ordning matsäck, packa matsäck, äta frukost, pilla navelludd, vilket stressmoment som ska avverkas innan alla äntligen sitter i bilen på väg till Alex simskola och nya bravader. Plaskandes i lilla barnpoolen för Felix del, men kallt säger han att det är så han sitter hellre på den betryggande poolkanten :)) och skvätter vatten. Brorsan och Jesper är bara så intressanta att kolla på att jag tjuter av glädje.

 

 
Trötta och glada av att fått leka av oss i solen bär det av ut i spåret för min del för att avverka mina 4 km. Fy vad det var varmt, aldrig ska jag springa kl. 16 när solen har stekt hela dagen, det praktiskt taget rann om mig i spåret. Jag lämnade nog en hel pool efter mig. Vartefter det bar iväg direkt till rehab träningen för att förbättra muskulaturen kring knä. Det gick super bra och jag känner mig starkare och starkare :)) Framsteg och beröm ifrån min sjukgymnast, inte illa pinkat Tessy. Allt slit kanske ger utdelning.


Svärmor/barnens farmor fyllde enligt hennes son (min sambo) 53 år idag, hahaha hon fyllde bara 52 år och där satt vi med skägget i brevlådan *lol*... hmmm glad blev hon iaf för presenten och vi fick då äran att förtära en super god jordgubbs- och hallonpaj med chokladstänk, tack.




 

Födelsedagsbarnet och Felix


Kvällen till ära ska jag nu ner och slänga mig i soffan, vilket jag har längtat efter :))

Kram på DIG

Skofrossa i ett par härligt underbara promenad skor

Jag har verkligen hittat min dröm sko, de är bara så läckra. Skulle i min vildaste fantasi vilja påstå att det är ett par riktigt snygga promenad skor eller varför inte ett par härliga partypjuks. Dröm dig bort i stevemaddens snygga värld (www.stevemadden.com), kanske hittar du just dina drömmars skor att sko på dig en vacker dag som denna.




Kärlek vid första ögonkastet


Jag har drabbats av skofrossa i alla dess former på denna underbara hemsida. Problemet är bara mina breda fötter, kommer de passa i dessa underbara skapelser, som Askungens glasskor, är de som gjutna för mig? Jag kan ju alltid köpa dem, efter ett tag måste de ju ge med sig!?? Dumt eller smart drag, döm till egen förtret.

Min egen klumpighet eller vad händer när jag drömmandes bort ser mig själv dansandes i dessa lågskor bland dunka dunka och neon, kommer jag att ramla eller kommer jag att klara av inträdesprovet!? Kommer de att hålla hoppandes till ännu en hit av Magnus Uggla eller varför inte en tryckare till en härlig balad? Kommer Mats fötter vara snygga eller kommer vi att tvingas uppsöka närmaste omplåstringscentral!?

Jag drömmer mig bort bland mjuka moln kryllandes av dessa underbara skapelser som vi kallar skor :))

Kram banan



Rollerblades, rehab och simning

Nu är jag helt färdig sedan jag började dagen med ett rejält inlines pass till rehabträningen, vilket blev ca 5 km på en knaper smal väg med mycket uppför. Jag klarade mig helskinnad trots att jag var på väg att göra en praktvurpa i nedförsbacken där jag skulle väja för grus :)) haha gubben mitt emot vägen blev helt paralyserad. Men tro inte att man tilltalar någon man inte känner här i stora staden, dangerous. Rehabträningen gick bra och knä börjar kännas bättre och bättre ju mer muskler jag bygger upp för att skydda knä. Dock kände jag av när jag körde rollerblades i uppförsbackarna så jag är nog inte riktigt i mål än. Men på god väg.

Efter ett svettigt rehabpass hämtade grabbarna (i porschen som jag drömmer om) mig för att bege oss till simskolan och dess nya utmaningar som Alex stod inför idag :)) jag passade även på att simma "hela" 400 meter, skönt men jobbigt (och tråkigt för fasiken inte går det fort).


Jesper och Felix

Igår ringde en gammal kompis och snackade lite skit, så roligt. Igår var det även fyspass i Ensta där vi sprang för fulla muggar en 4 km på 21,23 min det var verkligen inte dåligt, stolt. Just nu krigar jag mig till toppform eller toppform för min låga ålder :)))

Nu ska jag ner och käka lite tonfisksallad som min egna kock sätter egen prägling på!



Love

Poolhäng och fågelbajs

Äntligen hemkommen från nästan en hel dag i solen. Idag var första riktiga dagen som Felix var med om poolhäng och det gick riktigt bra. Han doppade tom fötterna och händerna i barnbasängen men mer ville han inte då sa han ifrån :) Alex simmade på som en fisk och sedan var det lek och bad med Jesper som gällde för hela slanten. Vad skönt det är nu när de är så stora att de badar själva och självklart slänger vi ett öga på dem om vart annat, men de sköter sig riktigt bra :))








Alex simskola


Felix


Jesper

Under tiden jag sitter och ger Felix flaska lutande mot vagnen landar en äcklig stor svart kråka på vagnen och lämnar efter sig världens största bajs mitt på suffleten. Fy vad äckligt och jag som hatar fåglar i alla bemärkelser, det var nog därför den landade på just vår vagn för det fanns minst 3 vagnar till inom räckhåll. Då är det tur att man har våtservetter.

Nu är jag helt färdig och skulle kunna slänga in handduken för en timme eller två, men nu måste jag börja med middagen som jag måste hinna äta innan jag ska iväg till Ensta och nöta spåren igen. Det behövs verkligen, magen är inte riktigt som den brukar (inget konstigt med det). Ska egentligen till sjukgymnasten nu kl 16-17 men tror jag tar det imorgon istället för Mats har inte kommit hem från jobbet än och Alex är hos Jesper och leker, då vill han verkligen inte följa med. Men vem vet han kanske kan vara där under tiden.

Matdags, kram kram

Lite mer bilder från Alex fotbollsskola



Äntligen är solen tillbaka, för att stanna hoppas jag

Snart börjar simskolan och idag är det bättre väder så vi stannar kvar och badar efter simskolan slutat. Jag har därför varit duktig, hör och häpna, jag har redan gjort över 20 pannkakor som vi ska äta till lunch (inte alla utan det räcker till fler dgr) :))
Packat klart har jag också hunnit, nu väntar vi bara att lilleman ska vakna så han hinner få lite mat innan det bär iväg.
Jag klappar mig lite på bröstet över min ambition denna morgon, men är snart nere på jorden igen innan vi har kommit iväg. Allt som ska in i bilen och in ska ju ungarna också :))

Mats var tvyngen att åka in till jobbet idag och jobba, igår kväll sa jag till honom "kom ihåg att det är buss strejk imorgon". Han tog det lungt och trodde nog i sin vildaste fantasi att just hans buss kommer nog ändå ;)) (love u) men kl 7,30 kommer han tillbaka och vill ha skjuts till Mörby för att kunna ta tunnelbanan :)) Han är bara SÅÅ GOOO :)) Puss babe

Nu måste jag rusa...

Återkommer med bilder från simskolan

Puss & kram

RSS 2.0