Tema: bilstrul, god mat och trevligt sällskap i härliga Säljemar

Hemkommen från vår bil tripp satt vi på tvättmaskinen i hundranittio för att hinna tvätta, torka kläderna och packa om dem innan avresa mot Gävle. Närmare bestämt Säljemar och familjen Abrahamsson. Under vårt enda dygn hemma hann vi med allt som skulle plus att jag hann med en springtur på 5,4 km.

Torsdagsmorgon hoppar vi alla upp tidigt för att fixa det sista innan avfärd mot havet och solen. Klockan nio (9) rullar bilen ut från vår gata i stan i godan tro tror vi att resan ska gå snabbt och smärtfritt. Men icke, vår gamla Bettan hade annat i tankarna och ca tre (3) mil norr om Uppsala valde hon att strejka. Hon var nog less på de dåliga arbetsförhållanden som hon hade utsatts för under de senaste dagarna, färdats ca 200 mil med massor av packning :)) Bubblandes tog vi in på närmaste avfart för att granska Bettan, som vanligt lyfter vi på huven, ser att inget rycker och sedan stänger vi igen den igen. Ja, vi är ju inga bilmekaniker och med dagens bilar kan man ju inte fixa mycket med bilen själv. Det var bara att ringa Assistanskåren som kommer till vår undsättning. Trots att vi var på väg till Gävle blev vi bogserade åt motsatt håll mot Uppsala, för här gäller det att närmaste sörjande stan får äran att ta emot oss. Sittande i bilen på assistanskårens flak kände vi oss som apor i en bur där alla omkörande bilar glodde som de precis ätit glosylta. Men spännande var det att sitta där och se ut över landskapet och en helt ny värld öppnade sig från denna nivå.


På flaket

Väl i Uppsala kommer som vanligt vår räddare i nöden, min kära pappa som alltid ställer upp i vått och torrt. Vilken klippa han är, honom kan vi alltid lita på. Tack!!! Omstuvning av packning skedde på Volvo. Väl instuvade i pappas svala Audi rullade vi sakta men säkert mot vårt slutmål. Haha trodde vi ja. På ungefär samma ställe som tidigare började pappas bil att tjuta. På med varningssignalerna igen och ut och se efter vad som nu var fel. Problemet mina vänner var inte värre än att vi behövde hamra på bromsklossen och vipps var problemet löst. Skulle vi komma fram i denna stekande hetta? Fem svettande personer blev snart fyra svettande personer efter att pappa blev avsläppt hemma, på betryggande mark.

Väl framme i Säljemar var det bara att slänga på sig badkläderna för att bege oss ner till stranden för ett uppfriskande bad. Alla utom jag och Felix gav sig snabbt iväg för att åka denna roliga mojäng


Charlie bärandes på "mojängen"

När jag mötte upp gänget på bryggan hade de alla leenden upp över öronen :))

Dag två börjades med en springtur på ca 5-5,5 km i en gassande hetta redan klockan halv nio på morgonen. För att svalka våra lurviga begav vi oss ut i båten och till "västkustön" som bestod av klippor. Här badades det utan dess like, för att komma ner i vattnet satte vi oss på rumpan och åkte ner i vattnet från klipporna. Att ta sig upp var en annan femma och en rolig sådan. Grillning stod på menyn till lunch, lite senare än beräknat fick vi äntligen sätta våra tänder i grillad korv, mums.


Clas & Mats Sovande Felix Alex, Charlie & Fabio


Mats


Kvällen avslutades med att goda grannar till Abrahamsson kom på besök.

Dag tre var inte sämre den och jag började dagen med en lite kortare springtur. Sedan var det strandhäng för hela slanten. Vi tjejer tog en tripp med båten och eftersläpande ring, shit vad roligt vi hade, ibland var det av rädsla vi skrattade så vi höll på kissa på oss. Grabbarna åkte vattenskidor även idag. Som vanligt avslutades dagen med mycket god mat och underhållning.

Sista dagen var det strandhäng och städning som stod på schemat. Sorgligt att avsluta och bege sig hem, men man ska ju som sagt sluta när man är som bäst!?

Sammanfattning;
En underbar långhelg med mycket trevligt sällskap och som vanligt mycket god mat, "Clas, du gör godare mat än mamma, du skulle ju kunna bli kock" (Alex beskriver hur god mat Clas gör). Det var riktigt länge sedan vi hade så roligt och skrattade så mycket, en blandning av familjerna Lind-Westerlund och Abrahamsson är en riktigt härligt och sprudlande kompott med lugna och heta stunder. Sol, sol, bad, bad.... I say no more... Tack för denna underbara helg, hoppas att vi kan göra om den snart igen. Varför inte en resa till Åre som vi länge har pratat kring!?



Jennie & Clas Mats Alex & Fabio

Jag Felix & pappa Alex, Fabio & Charlie


Fabio & Alex Charlie


Filmtajm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0