Första advent

Ojoj vad jag handlade på GANT rean, jag hade kunnat handla för hur mycket som helst. Men jag var tvungen att hejda mig själv lite grann :). Handlade för ca 4000 kr och då fick jag massor av saker;

6 st tröjor till Alex
4 st stickade tröjor till Mats
1 st halsduk till Mats
3 st tröjor till mig
2 st dubbel-påslakan (med egyptisk bomull, vilken dröm det var att sova i, helt underbart)
2 st örngott
10 st julklappar

Hittade inget till Felix, där var det helt urplockat! Tyvärr.


Mats med en av sina nya tröjor och halsduk ;)

Idag har Alex först varit på innebandyturnering med Annika (farmor), medan vi var på IKEA och beställde kök. Äntligen... Nu kommer köket den 29 december, gud vad jag längtar :) Det ska bli så skönt med ett nytt fräscht kök. Efter innebandyturneringen begav vi oss till Åkersberga för ännu en hockeymatch i "mitt i cupen" som de vann med 8-3.

Nu ska vi slänga oss i soffan och kolla på en förhoppningsvis härlig och underhållande filmrulle.

Kram

Min söta änglar

Äntligen fredag och imorgon ska jag på GANT rea, jippi :) Någon som vill följa med? Inte nog med det så är det en spelledig helg.




Nu ska jag strax iväg handla mat...

Var tar tiden vägen?

Ojoj, nu är det nästan bara 4 veckor innan jag ska vara tillbaka på jobbet och Mats får vara hemma och njuta av ledigheten! Jag har verkligen älskat att vara hemma den här gången, visserligen har jag jobbat och pluggat under nästan hela ledigheten... Men snart är verkligenheten ikapp mig, den ligger mig i hälarna och flåsar! Sitter här i soffan och måste jobba, uppföljningar som ska in innan imorgon bitti.

Dagen har förflutit inomhus innan vi hämtade Alex för att åka till hockeyträningen. Där han som vanligt är sist ut ur duschen... Nog allt är han ren när han kommer ut ur duschen x antal minuter senare. Det är så roligt att höra den stoa och stimma. Den ena gången är värre än den andra. En fredag för några veckor sedan var det Alex och Samuel som var först in i duschen och även sist ut. Samuels pappa gick in och kolla vad de hade för sig och de var små gröna monster (helt indränkta i schampo av grön färg) åkandes på knäna. Behöver jag tillägga att det var kakel/klinkers golv. De tog dem massor av minuter att få av sig alla gröna bubblor :)



Jag vill ha tillbaka snön, allt är så mycket finare då!

Nu är det jobb dags, love

Pulka och bob

Idag var vi tidigt ute och åkte pulka och bob. Det var en riktig höjdare, vi hade det super. Felix älskade Alex´s bob och tyckte det var mer drag i den :)


Trött och sliten grabb efter all åkning ;)

Njut av snön medan den finns kvar

Åhh fina vita snö

Visst är det underbart att det äntligen är snö på marken, i träden, på hus, på vägarna. Ja, överallt är dessa vita snöflingor. Jag älskar när det är snö, när det är vinter ska det vara vinter och då ingår snön :) 


Alex gör snöängel

Felix första pulkatur

I helgen har jag spelat handboll på lördagen och den tänker jag inte nämna något om, vilket säger mycket om resultatet! Efter matchen kom Åsa och hälsade på. Vi drack vin & öl, åt god grillad mat och snackade. Jag fick min fina I LOVE NY t-shirt... så nu tror alla att jag har varit i NY :) Alex har tränat hockey och spelat 2 matcher, det förlorade en och vann en. Söndagsmiddag hos svärmor, super god mat Tack! 


Uppvärmning innan match i Stora mossen (Alex har nr 23)

Super god söndagsmiddag

Busar med kattens filt

Buse

Bröderna

Kort och gott en härlig och mysig helg.


Äntligen fredag

Jippi äntligen är det fredag och det blev en träningsfri sådan för mig, men hängde så klart på Alex hockeyträning för ovanlighetens skull. Sitter (förutom just nu) framför tv´n och slappar, grabbarna sover sedan någon timme tillbaka :). Jag sprang iväg som snabbast till granne i ett sista desperat försök att sälja mer salamikorvar, vad möttes jag av när jag kom hem. Jo, byggbyxorna var på och med spackelspadeln i högsta hugg *lol*.


Imorgon är det först hockeyträning innan jag ska till Kungsängen för handbollsmatch, imorgon är vi piskade att vinna!!! Sedan kommer Åsa och käkar middag med oss, det ska bli nice att snacka lite skit och dricka lite rödtjut :)

Bjuder på lite bilder på den minsta busungen



Love

Lite beslutsångest och skridskoåkning

Min dag har varit en smula ångestladdad och känslosamma samtal. Men det blir nog bra när allt väl är ordnat :)
Ombyte förnöjer!

Jag och Felix har varit med Alex och alla andra tvåor på skolan och åkt skridskor. Felix älskar att var ute på isen och när det går fort. Han är så snygg i en cykelhjälm med små söta nallar på. Han är klassens maskot. Alex och Jacob åkte runt och visade hur duktiga och snabba de var på skridskor. Alex drog Linnéa bakom sig, love is in the air, nu skulle han bli skit sur om han läste det här. Don´t tell.






Efter skridskoturen begav vi (jag, Alex, Felix, Jacob och Fredrik) oss till omklädningsrummet för att fika och byta om till hockeyträningen. Shit det var svettigt värre att få alla tre grabbarna att komma ihåg alla skydden och knyta deras skridskor samtidigt som Felix kröp och gick omkring överallt i ett super trångt omklädningsrum :) Men det gick strålande!





Nu är jag så trött för jag sov knappt en blund i natt...

Natti natti

Då var det bestämt

Under flera dagar har jag våndats fram och tillbaka. Vilket jobb som jag skulle välja. Nu har jag äntligen bestämt mig, jag byter jobb! Det känns bra med lite nya utmaningar, men ändå lite konstigt. Nu kommer jag sitta hela en våning ner i kommunhuset, men istället för att vara nämndekonom, blir jag redovisningsekonom. Dock innebär tjänsten inte så mycket redovisning utan jag kommer att ansvara för e-köp, intern kontroll osv. Detta blir en bra erfarenhet med tanke på vad jag har för mål. Jag ska bli "applikationskonsult" "IT-controller" mm när jag blir "stor".

Fast lite sura miner och besvikelser med magknip har jag utstått dessa dagar. Men erbjudandet och även lönen var för bra för att tacka nej till, samtidigt som jag inte har samma tidspress jobbmässigt. Nu går jag vidare mot nya utmaningar, spännande.

I måndags åkte jag och Felix till Gävle för att jag skulle tenta, och då passade vi på att luncha på världens bästa restaurang Gustafsbro som Jennies man äger (där har jag tillbringat många timmar som personal, I love). Lunchen tillbringades med Jennie, gud vad jag saknar dig min lilla "pepparkaka". På kvällen käkade jag, mor och far en mysig middag med en massa snack och bus. Felix kröp omkring naken och var som galen, haha.



Tisdagen tillbringades en massa timmar i bilen på väg hem till Täby. Det var snömodd och farten gick i 60-70 km/h, det gick helt ärligt inte att köra om, crazy! Kvällen tillbringades som vanligt i handbollshallen och nötande av vårt spel.

I dag har dagen tillbringats i telefonen av en massa telefonsamtal, en del roliga en del mindre roliga! Kvällen har jag tillbringat i hockeykiosken som Alex lag har ansvar för den här veckan. Jag lyckades sälja korv etc för 1500 kr på 3 timmar själv. Inte illa pinkat :)

Nu lockar sängen

Jag ser det...

...snöar, jag ser snöar det var ju roligt hurra.

Sitter nu i Alex rum och ser stora vita snöflingor kringla sig ner mot marken, hoppas att de kommer för att stanna, tveksamt.

Nu ska grabbarna ha datorn.

Kram

Alex Lind

Mike (Alex "farbror") har fixat den här super coola bilden, hur grym är den inte!?


Redigerare; Mikael Ljungwlad

Tack Mike

Klipp ur mitt liv

 














 

Svåra val och nya utmaningar

Den här veckan har präglats av nya utmaningar i olika former, jag har ännu inte beslutat åt vilket håll jag vill att det ska luta :) Men tids nog kommer svaret för mina val att finnas där som en självklarhet, än är jag som sagt mycket osäker. Positiva mot det negativa upptar dagligen mina tankar och ligger i ett snyggt excel-ark :) Datanörd, jovisst. Mest av allt är jag stolt över att jag vågade ringa det ganska jobbiga samtalet, lite senare med svettdroppar i pannan blandas känslan av stolthet med en obehaglig känsla i maggropen, med stoltheten som övervägande känsla! Men jag hoppas och håller min egna tumme  (något annat betyder otur) om att nu äntligen äntligen kommer det gå min väg.

Mitt träningsliv har under veckan legat på is sedan jag skadade handen på matchen mot Vallentuna som jag aldrig har spelat ;). Jag har fortfarande suveränt ont och kan knappt skriva, än mindre öppna burkar och vi ska inte tala om att skär upp maten. Alex skridskor får andra knyta sedan jag fick detta "handikapp". Imorgon ska jag träna (i Upplans-Väsby en fredag kväll, nice) med boll för första gången och jag tror inte att det kommer att funka, men mirakel kan ju inträffa. "Plötsligt händer det " :). På lördag är det dags för ännu ett derby, denna gång kommer Åkersberga på besök. Detta folk strider och strävar om att gå upp en division.

Alex tränar på i hockeyn och förra helgen spelade de match mot Sollentuna och vann med 6-1, och vilken match sedan. Jag tror om Alex fortsätter att han kommer att bli en duktig back :) Ja, han är då inte rädd av sig.

Felix han är överallt och ingenstans, han knallar överallt med allt han kan skjuta framför sig :) Nog hade jag glömt snabbheten i dessa små fötter och vilket sött litet busfrö som skiner upp som en sol när man säger åt honom.
Ny vagn har inhandlats, så nu kan jag ut och springa med honom utan problem, visst hade jag kunnat göra det i den tidigare vagnen och samtidigt fått ut dubbelt så mycket av träningen men det har inte lockat speciellt mycket. Nu ska vagnen säljas på blocket.

Nu måste jag fortsätta med pluggandet, tenta i Gävle på måndag och jag öppnade precis böckerna!!! Skäms Tessy.

Sweet dreams

Supertalang...

Alex har som sagt en egen dator och medan jag låg slappandes bakom honom i soffan surfade han in på youtube och satt på den här supertalangen och vi bägge blev helt tagna av hennes röst. Snacka om en "liten" tjej med en super stämma :) Den här tjejen kommer vi få se mer av!



Lyssna och njut

Do you have a pokerface!?

Du dansar även min babe :)


Simma lugnt

Datorstrul

Har tagit många nya bilder men min nya super systemkamera som jag fick av min underbara familj när jag fyllde år.
Dock sitter jag nu vid grabbens dator eftersom våran hela tiden hänger sig (självmordsbenägen eller!?), vilket gör att de nya bilderna får vänta med spänning. När något sådant här inträffar inser man hur stor del datorn har i ens liv, alla bilder man tar även sedan många år ligger "lugnt" där inne i datorrymden! Nu är det iaf ett måste att införskaffa i en extern hårddisk där vi kan lägga våra liv :)

Jag är så stolt över min nya kamera och jag går runt som en pressfotograf nästan hela dagarna, haha tror jag iaf.



Min super bästa kamera ever.
Tack älsklingen och grabbarna, Love u

Stay with me

Skön låt en fredags om denna


Bästa kramen

Idag är det ganska många måsten

  • Borde dammsuga huset
  • Måste till centrum för att fixa lite tills farsdag
  • Köpa frimärken
  • Posta en del brev
  • Måste jobba
  • Måste plugga till de nästa 2 tentor (vilket jag vet redan nu att jag inte har motivation till)
  • Söka jobb
  • Göra mat innan jag ska hämta Alex och Jakob från skolan så de hinner äta mat innan de ska på hockeyträning
  • Ta hand om mig själv med hemma SPA

Nu är det bara att få tummen ur .....


Reason to cry

Har tidigare lyssnat mycket på Takidas "Curly Sue", hörde den här låten för första gången på radion igår på väg hem från teoriträningen och den är helt underbar.



Snart ska jag hämta Alex från skolan och åka till allmänhetens istid för vi ska åka lite :) För egen del kommer kvällen att tillbringas i handbollshallen med ett riktigt rejält fyspass innan med vår nya fystränare... Undra om jag kommer kunna gå imorgon??

Love

Nu knallar "lillis"

Ja, det gick fort, grabben har börjat gå (dock med gåvagn) och allt detta innan ens en enda liten tand har valt att tittat fram.


Vilken lycka

Jag funderar på att skicka ut grabbarna varje lördag för bus eller godis :) De kom hem med en massa godis och pengar från de som inte hade godis hemma. Då slipper vi ju handla lördagsgodis i fortsättningen (ps. jag skämtar ;) ds.)
Så här såg busungarna ut



Bästa kramen

Imorgondagen närmar sig med stormsteg

Kan man sluta fylla år? Eller kanske man kan räkna ner ett år för varje år? Hur som helst är det lite ångestladdat och jag vill INTE fira min födelsedag, jag vill helst lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet... Kan jag snälla inte få göra det ;) Jag var iväg och körde ett hårt SatsCorePlus pass efter Alex hockeyträning och det var skönt att rensa huvudet från lite skit.

Är nog inne i en liten tråkig period för tillfället! Mina tankar kretsar för dagen kring faktorn "tränare", jag skulle gärna vilja "låna" deras ögon och se det som de ser... Orkar inte lägga mer energi kring detta konstiga fenomen här på bloggen så för denna gång sätter jag punkt här.

Min mor cyklade i onsdags omkull på hennes cykel och det var skit hemskt när hon kommer in i mitt rum och säger;
M; Theresia jag tror jag har cyklat omkull men jag vet inte
T; Vad då vet inte?
M; Theresia jag vet inte om jag har cyklat omkull jag kommer inte ihåg något alls (under tiden som hon yrandes gick fram och tillbaka)
- Då ser jag hur hennes kind är helt uppskrapad
T; Sätt dig ner så få jag kolla på dig
M; Jag kommer vet inget, vad har hänt!?
- Jag kollar på henne och ansiktet är som sagt uppskrapat och lillfingret står ut i konstig riktning, men mest oroväckande var minnet.
T; Jag måste ringa ambulans
M; Nej inte ambulans
- Efter ett tag inser jag att jag måste ringa ambulans och pappa står och pratar med henne. Hon vet inte ens vilken dag det var osv.
Mamma fick tillbringa många timmar på sjukhuset, flera röntgenbilder senare konstaterades att hon hade en hjärna ;) och att lillfingret var av (vilket knäcktes tillbaka med bedövning). Men så hon ser ut... Många av mina vakna timmar ägnas åt mor, shit vad du skrämde mig.... Gör aldrig om det igen!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan våra middagsgäster kommer på besök. Imorgon är det hockeycup från tidig morgon (saml. 7,15) till efter lunch.


RSS 2.0