Hur svårt ska det vá

Dagen började med ett skolbesök för Alex och mig, alla var jätte glada att se honom! Nästan hela klassen sprang fram och kramade om honom och alla var så nyfikna med många frågor! Vi var med på en lektion och Alex hann med att göra dagens uppgifter samt nästan alla läxor :), vartefter vi gick hem och åt lunch.

Nu måste jag börja ringa några jobbsamtal (eftersom jag inte får svar av alla) innan jag ska iväg på ordförandeberedning, *phu*. Ikväll ska jag äntligen iväg på handbollsträning, det ska bli så himla skönt! Jag har inte tränat på en vecka exakt idag... I helgen har vi hemma premiär mot Arbrå, vilka kom tvåa i serien förra året, så det blir en tuff utmaning.

Kram


Nu är Alex verkligen på bättringsvägen :))

Alex vaknade natten mellan tisdag-onsdag och var kokhet, vi trodde att han hade blivit sjuk. Självklart tvingade jag med honom till Gävle för jag skulle ju äntligen bli snygg i håret. Stackaren sitter och grinar samt klagar över magont (han brukar aldrig grina/klaga så som han gjorde), med en feber som konstant är över 39 grader trots Alvedon. Detta fortsätter under hela dagen, på natten kräks han och på torsdagen åker vi hem och han ligger dubbelvikt. Då åker vi in till Astrid Lindgren och där visar det sig att han har en inflation på över 200 (apparaten går inte högre), normalt ska den ligga under 10!

 


Väntar att få komma upp på avdelningen 01.00

Vi skrivs in och de vet inte riktigt vad som är galet eftersom han kan röra sig relativt obehindrat för att det ska vara blindtarmen, men ändå kanske det kan vara det... Tankarna flödar och man börjar nu undra om han är riktigt allvarligt sjuk! Antibiotika direkt i blodet och dropp för det är fastande mage som gäller (stackaren fastande i 3 dgr).

 

 Nallen är bra när man är riktigt sjuk

 

Fredagmorgon med antibiotika i dropp

 

Ett ultraljud senare vet de fortfarande inte vad det var för fel, eftersom de inte kunde se blindtarmen. Då blev det tomografi för att kunna se om det var blindtarmen som var boven i dramat!(?).

 

 På ultraljudsundersökning


Efter en tids väntande (som det alltid är på sjukhus) kom läkaren in och berättade att blindtarmen var inflammerad och att kunde röra sig relativt obehindrat berodde troligtvis på att blindtarmen inte låg där den normalt ska ligga…!? Och operation var ett faktum.

 


Blek Alex får fotmassage i väntan på operation

På fredagskvällen närmare bestämt kl. 19.15 slocknade Alex för att sedan vakna upp dagen efter utan blindtarm och utan en ”bindvävstråd” (som sträckte sig från naveln och bak mot ryggen). Idag söndag kom vi äntligen hem efter att ha tillbringat fyra dagar och tre nätter på sjukhus. Vi är ”Astrid Lindgren sjukhuset” evigt tacksam att de genomförde många undersökningar för att komma fram till diagnosen och fixa till det :)) Tack!!!

 

 Lillebror på besök dagen efter operationen

Alex kör ambulans

Vi fick besök av en ko

En mycket piggare och gladare Alex dagen efter operation!

 

Nu måste jag sätta igång att jobba, imorgon är det ordförandeberedning och då ska utkastet vara klart till bokslutsprognosen per september.


Sköt om dig!


Stackars lilla Alex

Just nu befinner sig Alex och jag på sjukhuset! Jag återkommer med uppdateringar...

Love

Åhh Benjamin du är för rolig :)

Jag skulle kunna lägga upp hur många avsnitt som helst, men klicka dig vidare! Ett skratt förlänger livet, så nu blir jag riktigt gammal av bara det här avsnittet ;)



Se & skratta

Just nu...

...är jag sjukt less på;
  • Vår bil som strular konstant :((
  • Jobb jobb jobb
  • Att hemmet ser för taskigt ut, för jag hinner aldrig städa för jag jobbar, tränar, jobbar och tränar!!
  • Trotsiga barn
...är jag glad/lycklig för;
  • Min fina familj
  • Mina nära och kära
  • Att jag ska bli snygg i håret imorgon :))
  • Alla trevliga fester som vi är bjudna på
  • Mina vänner
  • Handbollen och handbollskompisarna
Beso

Damlagets egna blogg

Följ damlagets bortamatch mot Hedemora i morgon direkt via bloggen! Rese-reportage, live- uppdateringar och en och annan överraskning!

Matchstart 14.30, följ oss före och efter!

http://damlaget.blogg.se/

Några timmar kvar till seriepremiär

Imorgon kl 14.30 drar serien igång och vi startar med bortamöte mot Hedemora. Jag hoppas att vi kan bryta förra årets trend och vinna lite mer på bortaplan.

Alex spelade fotbollsturnering idag och gjorde ett kanon mål :)) Morsan (läs mig) jublade så högt att en handbollskompis som inte sett mig hörde min röst och kom fram ;) Läckert!! De vann varje match och var stolta. Imorgon spelar de mot Djurgården, vi kan ju bara hoppas på vinst igen.

 

Jag och mamma har promenerat långt som vanligt och hela familjen har ätit taco´s, alla utom Mats som är i Trosa och dricker öl och badar bastu med ett litet grabbgäng :) De har det lika underbart som det låter.

 

Jag önskar oss "lycka till"


Äntligen...

…är min kära föräldrar här och hälsar på. Nu har vi precis avnjutit en super god middag bestående av grillat, klyft potatis och en god sallad. Middagen blev sen eftersom jag hade handbollsträning som vanligt!

Nu ska jag ner och mysa med ett glas rött :)


Snygg grimas


Imorgon börjar Alex fotbollstunering :)

Puss & kram

Solen skiner och det går bra nu

  • Ska strax iväg på ett viktigt-jobb-relaterat-möte
  • Jag och Felix ska in i stan och luncha med Mats
  • Mamma och pappa kommer
  • Handbollsträning
  • 2 dgr kvar till seriepremiär
  • Solen skiner :)))
  • Snart har jag ytterligare 2 tentor (ska börja plugga vilken dag som helst)
  • På torsdag är det äntligen dags för att bli friserad av min kära "frisör" Sara
  • Värmegolvet fungerar *jippi*

Ha det gott


Inspirationen flödar

Dagens stora punkt i agendan var jobbmöte på högsta nivå ;) Felix var med, han satt eller låg ner och lekte hela tiden, han hann även med att flörta med damerna! Annars händer det inte så mycket förutom att jag jobbar när Felix sover, förutom imorgon då jag ska på ett viktigt möte på eftermiddagen samt att mamma och pappa kommer i helgen. Alex har fotbollsturnering på lördag och söndag.

Nu är det städning som gäller för hela slanten, det ska dammas, dammsugas, moppas och bäddas rent i alla sängar. Jag försöker tänka positivt i denna här tunga stunden när Mats står med dammtrasan i högsta hugg och jag "bloggar" att det är skönt och förhoppningsvis rent när det är klart ;).

Snart kommer vår "el-kille" och kopplar in värmegolvet i hallen, hoppas att han inte stöter på något hinder på vägen mot målet. För det mesta nu förtiden går det inte riktigt vår väg utan vi tvingas hela tiden att ta omvägar, kostsamma sådana.



Felix vilar lite avigt på väg att hämta storebror i skolan, men lika glad ändå!

Städa lugnt

Är det höst nu?

Nu börjar det verkligen bli kyligt ute och de är nästan ständigt grått väder, förutom när solen strålar väljer att värma oss :)
Igår var jag och Felix på öppna förskolan för första gången, helt okej första intryck. Grabben behöver vänja sig med barn i hans ålder, inte bara äldre barn som han får dra i håret hur mycket som helst ;) Vi gick sedan direkt och hämtade Alex från skolan för att bege oss ner mot ishallen för ett svettigt hockeypass. När mörkret la sig var det nämligen min tur att bege mig mot handbollsträningen och ännu en löprunda i mörkret (är inte överförtjust att springa när det är så mörkt och dåligt med lysen).

Idag blir en lugn dag, jag och Felix ska på föräldragrupp, hmmm intressant om det kommer några idag eller om jag och en till morsa sitter där :))

Peace


Förnekelse...

Ja, antagligen är hon förnekelsens ansikte eller !(?)

Misshandlad eller ej döm själv Läs under Alltså...

Enligt aftonbladet i dag är artisten häktad för misshandel, klicka här för att komma till artikeln.

Heja Sverige!

Totalt livrädd blev Felix när pappa hade den här skrämmande saken på sitt huvud. Självklart var pappa tvungen att sätta den på honom så att han skulle inse att det inte var något farligt, haha. Jag tycker han ser "ganska" tagen ut!


Vad ett samtal kan betyda

En annars grå och trist måndag blev mycket ljusare i och med att Jennie ringde :)) *glad*. Jennie med familj ska komma och hälsa på oss om några helger *jippi*, de ska även sova över. Nu har Alex nedräkning! Klockan är redan fem och vi har redan ätit middag, det blev lax med hemgjord potatismos och stekt broccoli. Laxen blev lyckad och god trots att jag glömde den i några minuter för länge i ugnen och i en 50 grader mer än normalt :)

Om några timmar är det handbollsträning, det ska bli roligt att nöta in det sista innan seriepremiären på söndag i Hedemora.

Spännande

Lite mer bilder från gårdagskvällen

Det helt klart bästa laget ever, RÖDA

Det unga laget, BLÅA

Jojjo lycklig ;)

En helt vanlig söndag...

...förutom mammas underbara söndagsstek!

Dagen började med en sovmorgon för egen del, sedan åkte jag med Alex till hans hockeyträning och solen sken. Det var helt underbart! Därefter har dagen gått till lite smått och gott, så som städning på nedervåningen, Mats och Alex har åkt och slängt skräp på soptippen och en massa andra små fix med hemmet. Familjen tillbringade även en tid i sandlådan  :))


 





 

 

Kvällen avslutades med en underbar middag som min kära sambo stod för.

 

Buenas noches


Laganda i stora portioner

Jag och Alex lovade varandra igår att;

  1. Han skulle göra minst 2 mål på sin fotbollsmatch!
  2. Att jag skulle göra minst 5 mål i handbollsmatchen!

 

Nedan ska jag försöka sammanfatta gårdagen;

  • Fotografering á la partyfrilla
  • Alex gjorde 2 mål på matchen och de vann mot Vaxholm med 7-1 :)
  • Äckliga toaletter innan matchstart
  • Tur för starka benmuskler :)
  • Jag snackade ut mig själv!
  • Fläskläpp
  • Rivmärke på hela bröstkorgen
  • Snörplig förlust
  • Jag gjorde inte min son besviken utan höll det jag lovade :)
  • Hem för att umgås med familjen
  • Felix sov
  • Mats somnade i soffan
  • Alex låg i sängen och kollade på film
  • Duschade och packade om väskan för kvällsaktiviteterna

 

Väl framme vid samlingen väntade ett kuvert med ledtrådar till vår slutdestination :) Vilka klurigheter det visade sig att vara.

  1. Vi lyckades efter ett tag lista ut slutdestinationen, Skåvsjöholm
  2. Vi begav oss till Skåvsjöholm
  3. Framme väntade rosé och alkoholfria alternativ och svettiga och roliga team building aktiviteter
  4. God mat
  5. Trevligt sällskap
  6. Härligt bubbelbad

Min önskan gick i uppfyllelse...

För en tid sedan skrev jag detta inlägg;
  • Jag önskar att coca-cola light var lika nyttigt som vatten
Nu har tydligen coca-cola "the brand" lyssnat på just min önskan och gjort den lika nyttig som vatten, om än inte nyttigare. De har nu producerat en coca-cola light som innehåller vitaminer och en som innehåller green-tea. Jag finner inga ord över min tacksamhet, nu behöver jag inte ens knapra vitaminer ;) eller dricka te! Som om det inte skulle kunna bli bättre, de innehåller absolut inga kalorier :)


Lovely

Lunchdate

Jag och Felix var in och lunchade med Åsa i stora staden. Helt underbart :)


Felix fick en lysande "Nemo" fisk som var hur god som helst :)


Nu ska jag vidare till affären, hämta Alex, sedan kommer Mats och då ska jag iväg på handbollsträning. Har känningar i knä, hoppas att jag kan träna ändå!

Hasta luego

Enligt...

...Josefin Crawford funkar allt om man bara juckar lite! Döm själv (tips burrigt hår = JC)




Jag kommer ihåg när den här var het


 

Sov sött

Handbollens tecken

Fick följande mail av två lagkamrater som står för den hemliga lagaktiviteten på lördag;



När är det dags att bli orolig ;) Det ska blli skit kul, längtar...

Nya utmaningar

De kommande veckorna kommer jag ha fullt upp, jag ska göra klart septemberuppföljningen innan ens allt är inne i systemet. Jaha, hur var det nu då med de 25 % en som jag "skulle" jobba. Här kommer tidsgränsen att maximeras och hur jag ska hinna är en annan femma, det är frustrerande... Nu ska jag inte klaga, vi spar dagar och extra pengar i påsen varje månad är ju inte helt fel, det är välbehövligt när man är föräldraledig.

Även nya utmaningar står på glänt, spännande.

Helgen som kommer, kommer jag inte heller att tillbringa speciellt mycket med familjen *tråkigt*. Jag tränar som vanligt på fredag och på lördag är det heldag med handbollsgänget.

  • 8,30 fotografering
  • 10,50 match mot Gustafsberg
  • 17,00 lagaktivitet

 

Mats ska bjuda hem lite grabbar så det passar ju perfekt att jag är utflugen. Alex har fotbollsmatch på lördag som jag missar, det ogillar jag skarpt. Vill se honom spela, det är viktigt! På söndag har han hockeyträning då ska jag åka med och kolla.

 

 

 

Vår nya 46 tums lcd-tv med full hd

 

Vilken känsla det blir i filmerna, helt underbart. Nu saknas bara en blu-ray spelare.

 

Underbart


Vad händer här egentligen!?

Mitt liv

  1. Träning
  2. Träning
  3. Träning
  4. Lite mer träning

Men går jag ner ett gram, inte sa nicke.

Fakta

  • Jag knaprar fullkorn, allt vitt är bannlyst sedan länge.
  • Jag har dragit ner på mängden mat.
  • Dricker vatten istället för cola-light som är min passion.
  • Ska jag tillägga att jag tränar.
  • Jag småäter inte.
  • Jag äter nyttigare och bättre, samt att jag tränare mer än tidigare!

Vad jag önskar

  • Att en av Hollywoods PT kommer och ringer på hos mig, och han vill hjälpa mig bara för att vara snäll, billigt
  • Som tidigare nämnt önskar jag att jag fick nyttig mat levererad till dörren varje dag, billigt

Jag vägrar

  • Banta
  • Utesluta kolhydrater helt
  • Svälta
NEJ det är bara att konstatera jag är äldre... fan fan fan

Nu ska jag och Felix bada, Kramar


Jag har fyndat i regnet

Idag har jag fyndat POP overall åt Felix :)) Var ute i Barkaby och hittade en overall för 345 kr, den hade kostat 900 kr. Nu är han helt redo för vintern. Till Alex måste jag handla overallbyxor, hittade snygg peak overallbyxa men de passade inte till hans vinterjacka.

Nu ska jag snart iväg på handbollsträning, det är lite läskigt när vi ska springa innan. Det är så himla mörkt och det är lite läskigt.

Ha det bra


Lite udda måndagsönskningar

  • Helkroppsmassage
  • Att min tid hos (frisör) Sara var idag
  • Utlandsresa
  • Sol och värme
  • Vinna storvinsten på triss
  • Att jag vaknar upp och nere stod ett nytt och klart kök
  • Att god och nyttig mat levererades till dörren varje lunch
  • Ny miljöbil
  • Att coca-cola light var lika nyttigt som vatten
  • Att min mor kom och putsade mina fönster :)) Du gör det bäst helt enkelt!!

Som blöta djur

Fredag kväll var Carina här på middag och vindrickande


Carinas outfit på cykelturen
Tröja; Gina Tricot
Schal; Indiska
Strumpbyxor; H&M eller var det Lindex???
Vantar; H&M

Lördagen bestod i balkbyte...

Mats & Tobbe

...och som funktionär i regnande halvmaran, FAKTA; jag har aldrig varit så blöt i hela mitt liv! Tror med bestämdhet att ngn doppade oss i en pool och ställde sedan oss på en av sthlm´s mest trafikerade vägar för att spärra av den, kungsträdgårdsgatan. Tumultartat var det och vi hade polisen som hjälp.

Jag tappade självklart Mats nya busskort i regnet och fick stå mitt straff och köpa ett nytt, kändes tydligen nödvändigt att tappa bort det!

Carina och Sussi

Tappra deltagare

Som blöta hundar knallade vi in på Friday´s och åt en mycket god middag med god dricka

Från vänster nr 4, 5, Kajsa, 7, 1, 2
Foto nr 3

Bara så god drink

Kvällen avslutades i Lisas super villa, med poolparty, bastu och skit snack :))

Sussi, Mimmi & Lisa

Sussi

Jojjo, Sussi, Lisa & Mimmi


Två kvällar i rad, nu slänger jag in handduken på ett tag :)


Mats och Alex testar den nya balken ;)


Mats är och köper ny 46 tums tv till vardagsrummet och jag ska ner och fixa mat till Felix sedan ska jag och Mats på ARN. Älskling överraskade mig med att boka biljetter och ordnat barnvakt. Längtar

Tack alla för en super dag och kväll igår


Trötthetens bittra smak

Idag är jag helt färdig, tröttheten gör sig konstant påmind. Går kvällen var super trevlig, tre personer och nästan tre vinare senare än beräknat kröp vi till sängs. Sedan var det bara att bita i det sura äpplet och gå upp fyra timmar senare när Felix vaknade (kl 6.15). Gick upp och vilade en halvtimme runt en åtta. Nu är det full rullians hemma, där fyra "stora starka" grabbar ska försöka enas om vilken lösning som är bäst när balken ska bytas :)) Själv har jag inackorderat mig i grannens kök för en liten lugn stund framför dator.

Måste i väg till mekonomen och köpa nytt avgasrör sedan vår "läcker" som besiktningskillen snällt förklarade. Gällande besiktning så tror jag med bestämdhet att jag har tappat "det". Hur mycket jag än försökte gick det inte eller var han möjligtvis lagd åt det andra hållet. Jag inbillar mig det, för jag kan väl inte ha tappat "det"!?  Kan ju även ha berott på att det inte gick att mäta avgaserna eftersom det verkligen var ett läckage som han snällt lät mig gå under bilen och för att se. Felix tyckte det var spännande, medan jag mest tänkte på att bilen kommer att rasa ner på mig. Jag inbillningssjuk, javisst.

Hur vi ska få ihop dagen har jag ingen aning om eftersom jag ska vara inne i stan kl 13.30 för halvmaran. Innan det måste jag hinna duscha, fixa mig, packa och gett Felix mat, få Alex till hockey träningen, hinna till mekonomen. Hmm det känns som mission impossible. Kvällen kommer iaf att avslutas med middag och lite öldrickande :))

Nu måste jag sätta fart.

See u later alligator ;)


Har ni fest eller?

Äntligen är det fredag och jag har massor som jag ska hinna med under dagen. Än har jag bara hunnit bädda sängarna, gett Felix mat och nu ska jag själv hitta på något att föda mig sig med! Måste snabbt som ögat införskaffa en grind till övervåningen (det ska inte vara en vanlig grind utan en som man "rullar" ut) tror jag har sett den på babyland. Felix mannen kryper som aldrig förr ;). Även är en cykelstol ett måste, eftersom jag och Alex älskar att cykla. Lite svårt att ha med Felix i vagnen då... skämt och sido en cykelstol ska införskaffas.

Kvällen kommer att tillbringas i handbollshallen som en precis vanlig fredag, det är ungefär som att befinna sig i en annan del av Täby :)). Nu kurrar magen och dagens post kom precis, hoppas att det kommer något trevligt förutom räkningar.

 

Till dig --> kram


17 dagar till seriestart

Om 17 dagar smäller det lös, då är serien igång och endast en träningsmatch återstår och även den matchen mot ett bättre motstånd. Jag håller med, självklart är det bra att möta bättre lag, men kanske vi kan möta ett lite sämre lag så vi får självförtroende, det är minst lika viktigt. Blandad kompott är bäst. Vi startar mot unga hurtiga Hedemora borta, I say no more.

Helgens projekt som min kära sambo har dragit igång är balkbyte i vardagsrummet, pelaren ska bort och den idag så "fina" balken ska ersättas av två balkar som sträcker sig från vägg till vägg. Resultatet kommer förhoppningsvis leda till att vi får tillbaka vårt ursprungliga sovrum utan knakningarna. Det är bara ett måste, för det är som att befinna sig på ett minfält idag. Jag vet exakt var jag kan gå utan att det knakar i golvet så att Mats inte ska få allt för grova men och magplågor. Äntligen babe får du som du länge hoppats på, göra om balken och för att få till det perfekt. Jag är rädd för om inte dessa förbaskade knakningar försvinner kommer golvet att ryka (om än tillfälligt) för att skruva till "golvplankorna" (hmm jag tror det heter något annat men vi använder den här termen så länge). Ja, fungerar inte det, jag mina kära då vet vi vad som händer, jag kommer hem från min bar rundan (jippi, jag ska ut med handbollskompisarna på lördag, efter halvmaran) och får nog inte riktigt ihop det hela, men jag skärper mig och ser till min förvåning att vi har ett nytt radhus. Vi kommer ha ett etage radhus, jag vågar påstå att vi kommer nog vara ganska ensamma om den lösningen i området. Jag håller tummarna och hoppas att jag fortfarande kommer att sova på övervåningen och inte trängandes med grabbarna på nedervåningen :))

Mats brinner för projektet och rivandet och förberedandet är i full gång, här lämnas inget åt slumpen. Det ska lyckas och det kommer det att göra.



Nu sitter jag här med ansiktsmask och ska krypa ner i en nybäddad säng. Imorgon är en ny dag och handbollsträning :) På kvällen kommer Carina hit och vi ska äta grillat och ta ett eller två glas vin, nice.

Städning och jobbrelaterade aspekter

Felix sov 2 1/2 timme på förmiddagen :)) Jag sov nästan inte alls, utan jag drömde mig bort i Internetvärlden. Resten av dagen har jag tillbringat som en slav under dammsugarens ständiga förtryck. Hann även med ett jobb besök med en del arbeta på schemat och en hel del mindre.

Nu ska jag ner och slänga i Alex något i magen innan det är dags för fotbollsträning. Kvällen kommer jag tillbringa i jobbets tecken, middagen kommer idag bestå av något så gott som köp pizza. Det var länge sedan :))

Over and out


Ryggont och shopping med blåöga

Träningen igår gick inte i min riktning. Löpningen innan gick riktigt bra, bara lite känningar i ryggen.
Väl i hall var det dags för fys och först rushen upp för trapporna högg det till :,( Som tur var, var räddaren i nöden där, naprapat Nicklas (Marie i lagets boyfriend). Han var så snäll och gjorde mig lite mer illa, med lite böjningar, tryckningar, knakningar och efter smärtan var det som att flyga på moln. Skulle nog ha stannat där och inte gått ner på handbollsplanen, för det gick liksom inte! Var hemma efter 22, tog en voltaren och kröp ner i sängen. Mossig i huvudet vaknade jag i morse, utan den värsta smärtan. På förbättringsvägen. Ja, jag vet jag är för gammal för handboll, men jag släpper ändå inte sargen :))

Jag och Felix har varit och shoppat idag;

  • Mössa till Felix
  • Vintervantar till Felix
  • Jeans och skor till mig
  • Ansiktskräm till mig


Trött grabb i nya mössan

Snart ska jag hämta Alex för att sedan bege oss hem, slänga i grabben lite yoghurt innan det är dags för honom att cykla till innebandyträning. Själv är jag träningsfri ikväll, ska då ta hand om mig själv och göra ansiktsmask, färga och plocka ögonbrynen mm.

Middagen ska bestå i laxfilé bitar, har du något bra recept, dela gärna med dig.

Mysbys


Det mesta regnar bort

Mångkampsdag var på Alex schema i skolan idag. Alla var uppdelade i olika grupper och skulle klä ut sig därefter. Alex hade ära att vara indian.



När vi kom till skolan möttes vi av olika fascinerande figurer, en sjörövare och en ananas. Kolla in frisyren på ananasen, det var stenhårt :))




Idag ska jag fixa till det sista gällande intern kontrolluppföljningen, träna handboll (sent alldeles för sent) och bara slappa i mina mysbyxor.

Njut av det underbara vädret

A new hit

Tjejen har en härligt smokey voice




Sitter just nu och jobbar med denna låt i högtalarna :))

Sov gott

RSS 2.0