God Jul






Illamående på topp

Igår hämtade Mats mig efter operationen och hem fick han en illamående, kräkande och trött Tessy.
Lyckades pilla i mig 2 rostingar och lite glass :) som jag även fick behålla. Operationen gick bra, läkaren fixade till yttre menisken. Dock hade min tidigare operatör (1996) tagit bort för mycket av den yttre menisken så nu hade jag fått artros där, inte speciellt bra! Men om några veckor ska jag vara på banan igen. Nu är det rehab som gäller igen...

Ligger nu här i sängen dagen efter och har ont och mår pyton, med en hel del saker som måste fixas.

Skriver mer när orken är åter på plats, god jul

Nu är det dags...

...om 5 minuter ska jag gå ner till bussen för åka till Sophia hemmet. Kl 7.30 är det dags för operation. Hoppas att allt går bra!

Puss

Julstädning








Syskonkärlek

När Felix var super duper sjuk satt storebror och vakade över honom ;)



Imorgon blir det som vanligt en tidig uppstigning, vi ska för ovanlighetens skull bege oss till ishallen för Alex har hockeyträning.

Puss

Jultema

På Alex skola var det "drop in" fika som avslutades med enastående julshow :)


Alex, Noah och Felix

´
Min prins


En som verkligen ville vara med





När vi kom hem klädde vi vår otroligt fina och täta gran ;) Lite tidigare i år men eftersom jag ska operera mig gäller det att planera...





Spännande värre




Slutresultatet


God Jul


Sura kärringar borde få gladpiller

Åter igen ringde jag till hälsocentralen, för min egen del samt för Felix som fortfarande har feber, hosta, snuva och ont (6;e dagen med antibiotika)
Nu undrar jag "anställer de bara sura kärringar"? Jag har funderat lite kring det här fenomenet, för nästan varje gång man ringer är det en mindre munter röst som rent utsagt "dumförklarar" en. Idag fick jag tjata och hota med operationstid ;) för att jag skulle få träffa en läkaren, för tydligen får just hon flera hundra samtal från människor som låter som mig... "Det går tydligen något i Täby nu". Jag berättade om Felix som fortfarande var febrig och hade ont, det berodde enligt henne på att antibiotikan inte var mot just hans feber och förkylning... Fan du är ju inte ens läkare!

Besöket hos läkaren visade att jag hade bihålsinflammation och fick direkt antibiotika för att bota denna hemska åkomma. På Felix hade inte hans antibiotika bitit utan han behövde en starkare dos för att bli bra! För läkaren som jag träffade var så snäll och kolla på oss båda trots att det bara var jag som hade tid. "Vad säger du nu då" ?

Nej jag protesterar och önskar att tomten kommer med gladpiller till kärringarna som jobbar med omsorg... snälla tomten ;)

Julstressen kryper in under skinnet

Det är nu endast 7 dagar kvar till jul och jag väntar fortfarande på den där "julstämmningen" som inte vill infinna sig. Det kanske inte är så konstigt när man kollar ut och det är plusgrader på termometern samt att det regnar som om det vore höst!

På måndag ska jag operera mitt knä (återbudstid) om jag är frisk. Just nu vill inte febern eller hostan ge med sig. Men innan dess ska vi hinna med allt som hör julen till. Nästan alla julklappar är inhandlade, förutom några små saker. Julmaten ska handlas, huset ska städas (vilket nog är det tråkigaste jobbet) och klapparna ska slås in. Imorgon ska vi klä granen, tidigare i år beroende på omständigheterna. Normalt kläs granen dagen innan julafton, men inget är som det ska den här julen ;)

Hoppas tomten kommer i år...

Helgens bravader

Helgen tillbringades i Gävle och för min egen del sovandes hela dagarna förutom när jag efter lite alvedon i kroppen lyckades hoppa in i duschen och göra mig klar för att kolla på hockey. Febern har kommit och gått hela tiden och hostan och snuvan är inte att leka med. Felix har haft hög feber hela helgen trots antibiotika och alvedon/ipren. Idag verkar han på bättringsvägen, han sitter inte bara i famnen utan nu hittar jag honom överallt som tex halvvägs upp i trappan. Virvelvinden är nästan helt tillbaka *jippi*.

När vi kom upp till Gävle möttes vi av en underbar syn SNÖ


På luciakvällen var vi på hockey Brynäs-Djurgården, vilket slutade 3-3 efter en sönderblåst match


Spännade uppvärmning

Häftigt

Brynäs målvakt var så himla lång men ändå så himla rörlig i målet, GRYM MÅLVAKT

Vi hade bästa platserna 4 rader bakom Brynäsbåset :)

Matchen är igång

Ett tag såg det lovande ut

Beso

Då var det Felix tur (eller otur!?)

Jag har känt på mig sedan i tisdagsnatt att Felix har ont någonstans, mer än bara just den höga febern. Eftersom det var hans 4:e dag med feber fick vi äntligen komma till läkaren och mycket riktigt hade även han öroninflammation. Nu går bägge grabbarna antibiotika... Det sjuka är att bägge hade super hög feber som inte ville gå ner med alvedon under flera dagar. Men som jag har lärt mig nu "Man ska tydligen växla mellan alvedon och Ipren för att få ner febern". Upp till bevis för nu är även Ipren inandlat.

Nu ska vi åka till Gävle för att hälsa på mor och far, imorgon ska vi på Brynäs-Djurgården i Läkerolarena för första gången :) Det ska bli super kul. På söndag blir det tidig hemgång eftersom jag ska iväg på handbollsmatch, HF SIF- TÄBY HBK. Jag ska inte spela, super fett.

Operationsdatum bestämt till den 20 jan 2009. Måste försöka få en återbudstid lite tidigare så jag hinner spela några mer matcher den här säsongen.


Ha en härlig lucia

Livet som småbarns mor

I natt har vi fått känna på hur det känns (för första gången sedan Felix föddes) hur det är att ha små barn som vaknar på natten. Han har haft fruktansvärd hög feber som inte vill gå ner trots alvedon och han har ont ;( Inte nog med det så ska han INTE under några som helst omständigheter sova med sina kära föräldrar. Nej, han ska sova i sin egen säng i sitt eget rum. Vi försöker ha honom i sängen men han gnäller och när vi sedan lägger ner honom i sin säng somnar han direkt.

Idag har han sovit i stort sett hela dagen, han har ätit en portion gröt i morse, en halv barnmatsburk till lunch och druckit vatten.

Nu ska jag lägga mig på soffan igen för jag är helt slut!

Kram

Jaha då var det dags igen!

Det blev inte så många matcher innan det var dags att lägga sig operationsbordet igen.

Domen löd;
- Skada på yttre menisken
- Föslitna ledband på yttersidan
- Broskskada vid ledbanden samt under knäskålen

Kan det vara något mer som är trasigt?
Ja, det var inte korsbandet *jippi*.

Nu är det iaf bestämt att operation ska göras för att kolla in och se omfattningen av skadorna (och självklart fixa till menisken). Jag har förbjudit honom att göra microfrakturering. Det går inte eftersom jag inte får belasta knä på 4-6 veckor, då kan jag inte ta hand om Felix! Hela kroppen skriker "jag orkar inte IGEN".... FAN fan... Som läkaren sa "du har inte knän som en 20-åring längre"  (hmmm jag förstår inte vad han menar ;)) och "handboll är inte...." (ni förstår nog, jag har iaf hört det miljoner ggr! Varför lyssnar jag aldrig?). Detta innebär att operationen troligtvis kommer att äga rum efter nyår och ingen handboll tills dess!!!!

Puss & kram

Sjuklingar

Den här veckan har verkligen inte gått i vår väg. Alex var till läkaren i måndags och det var öroninflammation (som vanligt) och han är fortfarande hemma och är dålig trots antibiotika (3:e dagen idag, så förhoppningsvis vänder det imorgon). Jag spelade träningsmatch i måndags och vred till mitt väntra knä (inte det som jag opererade för ca 1 1/2 år sedan) och idag var jag till artro cliniken på Sofiahemmet och troligtvis är det yttre menisken och/eller brosk under knäskålen. Kul Jul då blir det en till microfraktur operation, det vill jag absolut inte gå igenom igen. Skit, jag som har äntligen har fått tillbaka kondisen och stabiliteten. Men nu ska jag inte ropa hej innan jag kommit över bäcken. Just nu är det bara vänta på svaret från magnetröntgen... Tills dess är det ingen handboll utan tillbaka på rehab och sjukgymnastik som gäller!

Inte nog med detta så är Felix nu sjuk med hög feber, snuva och hosta... Stackars min älsklingar!


Felix älskar att duscha men fick inte för han var hängig...


Mina sjuklingar

Hoppas att det snart vänder, kram

Ajaj det sved

Självklart har jag lyckats ännu en gång. Den här gången råkade jag ha sönder Alex Nintendo DS, själva konsolen :( Jag berättade ju inte riktigt hela sanning till Alex hur den gick sönder, men att det var mitt fel är det inget att snacka om. Det blev inte någon rolig historia, för nu sitter jag här 1500 kr fattigare och det är snart jul! Det är då bara jag som lyckats... Tur är att nästan alla julklappar är inhandlade, utom några små saker.

Han har ju ändå haft sin tidigare DS sedan har var runt en 4 år, så den höll länge. Nu är det bara att hoppas att den här har lika lång livslängd :) Nu har han en snygg svart, I like, och det bästa är att han inte behövde börja om från början. Allt var sparat i själva spelen, jippi.




Gårdagskvällen blev ganska lugn historia för mig. Hade feber och svin ont i halsen, men jag var med iaf :) Idag var ingen "bakisdag" utan en lugn och slapp söndag, där nästan hela familjen ligger däckade i sjukdomar. Imorgon måste Alex till farbror doktorn eftersom hans feber inte vill lägga sig.

Puss och kram


Äntligen

Shit vad skönt det kändes med en vinst, hade nästan glömt bort den känslan! Vi vann mot Rosersberg med 23-20... Vilken känsla :)

Slänger in lite bilder på våra underbara barn...




Hela familjen är lite halv sjuka och Alex har ännu en gång drabbats av feber, så tyvärr blir det ingen träning för honom i helgen :( Själv ska jag på party imorgon med handbollstjejerna, sist var jag hemma runt en fem på morgonen. Undra sa flundra hur morgondagen kommer att bli?

Bästa lycko kramen

Vad händer? Tomten redan på besök?

De senaste dagarna har jag bakat 2 kladdkakor (en till försäljning under Alex innebandymatcher och en till teori genomgången med handbollen) och idag här jag äntligen bakat lussebullar. De blev jätte lyckade till och med Mats åt 3 st, Alex och Jesper 4 st var tror jag. Dock var deras lussebullar utan russin, vilka barnrumpor ;)


Vi hade även tur att tomten var här och hälsade på här i stugan. En super söt sådan, han fick en hel del pussar...





...men tomten fick nog och flydde fältet :)



Imorgon är det match igen och f*n nu är piskade att vinna! 18,15 i Tibble mot Rosersberg.

Julkram

Helt underbart

Äntligen efter några veckors letande har jag hittat toningen. Det visade sig vara svårare än jag trodde. Inte på en enda frisörsalong fanns just min "wella color fresh 6/7" som jag skulle ha, tills igår då jag hittade den :) Nu sitter jag här och känner mig så fresh med ny tonat hår och ny färgade ögonbryn! Helt underbar känsla. Vad lite toning och ombonad av en själv kan göra mycket.

Nu är det dags att gå och hämta Alex innan jag ska iväg på spinning- och corepass.

Kramen

Goddagens till ännu en regnig vinterdag!

Varför ska vintrarna bara regna bort? Kan det inte komma snö istället? Man blir ju bara deppig och känner ingen julstämmning av det här vädret direkt. Jag önskar att imorgon när jag slår upp min blå-gröna ögon att det är snö i luften och på marken, inte grått och kallt regn, nej det har jag fått nog av. Det senaste vintrarna känns det som att de bara regnat bort, lika väl som sommrarna. När Felix växer upp kommer han knappt att veta var snö är! Tragiskt.

Heja snö jag håller på dig


Precis...

...hemkommen från ett svettigt löparpass på springbandet och ett roligt och tungt pumppass. I salen var det fullt med människor som vill "pumpa" till sin kropp och inte en milimeter gick till spillo, här kan vi snacka sprängfullt. Dagen till ära var det ett realse pass, haha som jag märkte någon skilland eftersom jag inte har kört pump på säkert 2 år. Men det var ett mycket roligare pass än jag minns det. Imorgon kommer kära Tessy inte att kunna bära Felix :). Men då vet jag att jag har muskler på kroppens alla delar. Någon middag hann jag inte med innan eftersom Alex hade hockeyträning och vi var inte hemma förrän 19 och då var det bara att slänga på sig träningskläderna och bege sig till SATS. Passet började 20, men jag ville springa av mig lite innan, vilket resulterade i en härlig och hård löprunda :)

Minsta grabben är besatt av vår "budda"  och tv, han ska bara fram till dem och då spelar det ingen roll hur mycket hinder vi bunkrar upp med! När det hela utspelar sig satt jag vid datorn, skickade iväg lite jobb mail och då det blev helt tyst. Ni vet att nu är det något som händer, jag förmodade att han som vanligt stod och kladdade på vår tv. Men icke nu var det budda som gällde för hela slanten. Kanske bad han eller så ville han bara så himla gärna klämma lite på den goa magen!? Hur som helst här bjuder jag på lite bildbevis;



Puss

RSS 2.0