Välkommen

Vilket välkomnande Alex har fått i DE-hockey, eller som de kommer att heta SDE West ;o). I sin första match i DE tröjan lyckades han stänka in en balja och med beröm godkänt :o)

Skrivet kring matchen på Sportnik;

Vilken start!

West (DE2000) mötte East (SIF2000) i en vänskapsmatch på helplan i Enebyberg. West vann med siffror som strålade ikapp med solen, hela 12-4 till hemmalaget West. Vilken kanonstart på säsongen!

Kanonstart blev det också för West:s nye spelare Alex L. som läckert gjorde sitt första mål i sin debut-match. Alex har tidigare spelat i Täby, men har nu valt att komma till oss. Vi i West hoppas att Alex med föräldrar kommer trivas i laget och önskar er varmt välkomna!

Alla i laget hälsar också Viggo med föräldrar välkomna! Viggo tränade med oss i våras och har nu valt att fortsättamed oss - kul.

Stolt morsa som tyvärr in kunde se matchen, eftersom jag var och sprang i värmen. Herre jesus vad mycket folk det stod och hejade på... Det var riktigt roligt och vilken upplevelse :) Ca 200 meter från målet hade 2 tjejer deckat ihop, snacka om att jag skulle vara helknäckt... Så nära men ändå inte! Själv tog jag personligt rekord på 50,15 minuter, jag är så nöjd... Men jag vill under den magiska gränsen 50 min, kanske nästa år 2010.

Nu ska jag jobba lite, innan det är dags att lägga huvudet på kudden.


Tjejmilen

Om ca 45 minuter bär det av in till stan och start för tjejmilen... Starten går 12,00, jag startar grupp 2 kl 12,10. Alex spelar sin första match i DE kl 11,00, vilket jag missar *urtrist*. Jag kommer att tänka på honom hela tiden :o)... Jag återkommer med lite resultat i eftermiddag.

Kram på er

Migrän

Sedan lunchtid idag har jag haft ont i huvudet... Nu är det bekräftat, jag Tessy Lind har en sådan ;) Varesig alvedon eller ipren har hjälpt. Ligger nu sedan en tid i sängen med en sprängande huvuvärk och ingen tablett i sikte hjälper!

I brist på annat glogglade jag lite om migrän;

Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det viktigaste symtomet vid migrän är attacker av svår huvudvärk. De kan utlösas av stress, sömnbrist, fasta, viss mat och hormonförändringar (hos kvinnor), men det finns också andra utlösande faktorer. Förebygg genom att undvika utlösande faktorer och för gärna dagbok. Migrän är ofarligt och det finns effektiva läkemedel som kan bryta huvudvärken. I vissa fall kan även förebyggande läkemedel ges.
Källa: Vårdguiden.se


Egoism

Hur kommer det sig att folk är så egoistiska, att det bara bryr sig om sitt och sina?! Varför kan man inte glädjas åt/med varandra istället!? Jag slutar aldrig förvåna mig... Give me a break...

Dödlig fångst

Tillbaka i vardagen med lämning, jobb, hämtning, träningar... Det fungerar bra, bättre än förväntat. Fast vi har bara hållit i de nya rutinera i 2 veckor och än så länge har Mats det ganska lugnt på jobbet, vilket underlättar otroligt.

På söndag ska jag springa tjejmilen på dagen sedan har jag handbollsmatch på kvällen, hur jag ska orka springa ngt i huvudtaget på matchen får bli osagt. Hoppas bara att jag inte har ont i halsen på söndag som jag har nu...

Nu måste jag slänga mig i duschen, sedan måste jag förbereda morgondagens presentation av intern kontrolluppföljningen som jag ska hålla inför ca 50 personer. Fick reda på att jag skulle hålla presentationen i eftermiddags när det var dags att gå hem...

Puss

Ärthjärna

Idag har jag verkligen lyckas glömma Alex skolstart så han kom över en timme för sent. Jag var helt inställd på att det var imorgon fredag, trots att jag skrivit upp det i kalender... Men den var tydligen inte intressant att läsa ordentligt i! Vilken mamma gör något sådant?! Jag har även sagt till Mats att Felix hade tid hos BVC för 18 mån kontroll kl 14,45, vilket innebär att han måste jobba hemifrån för att hinna... Sagt och gjort åker grabbarna till BVC efter 15 minuters väntan går han och frågar efter "Bettan" som tydligen är på semester och vi hade inte tid först nästa veckan på torsdagen den 27 inte den 20....Hmmm vad händer egentligen, har hjärncellerna inte hittat tillbaka efter semester eller har de redan ställt in sig på nästa semester som är om ca 2 veckor. Ojoj då blir det jobbiga veckor...

Har som tidigare berätta letat efter min kära plånbok, men igår onsdag insåg jag att det var dags att spärra mina kort inkl körkort. Bra eller hur?!  förutom att precis när handbollsträningen är på väg att starta ringer min jobbmobil och en man berättar att han har hittat min plånbok för ngn dag sedan :// och glömt bort att ringa *jippi*. Allt var kvar i plånboken, pengar, kort etc... Känns helt underbart och jag kunde tom häva min förlustanmälan gällande körkortet :)

Britney for president


Huvudvärk

Fortfarande ingen plånbok i sikte... Bensinkortet är spärrat, nu är det bara alla andra miljoners kort som ska fixas, just det ja Visa korten måste spärras. Surt så in i helvete, slarviga slarviga jag! Fan vad sur, arg, förbannad jag är på mig själv...

Första dagen efter semestern är avklarad och det var bara att slänga sig in i hetluften direkt. Fortfarande funderar jag på vad mitt nästa steg ska bli?!  Längtar till Cypern, nedräkning och kryssning i kalendern. Det är inte långt kvar :o) Jennie har du några barnkläder kvar från när grabbarna var små? Shorts, vi behöver shorts till Felix (stl 86-92).... Jag hittar nästan inga i butikerna!

Alex har haft sin första hockeyträning med Täby HC... och jag kan inte låta bli att fundera kring "svin influensan/nya influensan", vilket innebär att det är noga att man sköter handhygien (helst handsprit), använder pappershandukar istället för trasor/handdukar på jobbet /dagis/skolor och dricker ur sin mugg respektive vattenflaska. Då är det inte så bra att tränarna säger att barnen ska dricka ur varandras vattenflaskor när det finns tillgång till vattenslang i ishallen. Bara en tanke, kalla mig töntigt men det är så lite som behövs för att undvika smittspridning. Även idag gick följande mail ut till samtliga anställda;
"Ni har redan hört och läst om den nya influensan som är på intågande till vårt avlånga land. En enkel åtgärd i ett första steg för att minimera smittspridningen är att i varje våningskök ersätta disktrasor o handdukar med vanligt hushållspapper."
Jag går genast ut till köket och slänger trasorna, men döm till min förvåning när jag kommer ut till fikat (20 minuter senare) att det ändå ligger en genomblöt (alltså kryllande av smuts) trasa hängandes på vattenkranen... och handdukarna hängde snällt på sin plats...




Plånboken kom fram för jag längtar efter dig

Nu är den borta för femtioelfte gången... Blir så jävla arg på mig själv, jag fattar inte jag letar alltid efter plånboken. Då menar jag jämt och ständigt, men oftast har Mats koll på den. Jag hyrde film igår, gick sedan in i bilen med plånboken. Någonstan mellan bilen och dörren hem har den troligtvis försvunnit. Bilen är finkammad, likaså buskar och de flesta vinklar och vrår i hemmet... Jag blir galen på mig själv. Eftersom jag har en förkärlek till att lägga saker på biltaket kan det mycket väl tänkas att jag la den där när jag tog ur Felix. Mats åkte sedan på hockeyträning så om genit Tessy har glömt plånboken där är den med all sannorlikhet bort, gone, putsväck... Men jag hoppas att den kommer fram snart, mycket snart!

Kräftskiva

I går kväll efter en heldag med fotbollshäng blev det kräftskiva med Sonja och familj. Skit roligt som vanligt, detta kommer garanterat att bli till tradition :o)








Täbymästerskapet 2009

Vann gjorde Erikslund, grattis :o)

Solen sken och jag har snygga linneränder och Mats ser ut som en tvättbjörn ;o). Alex lag förlorade i kvartsfinal med uddamålet i slutsekunden mot Viggan 1, som förlorade i finalen.
Mot Viggan 2 stod Alex i mål och gjorde en massa räddningar, Skarpäng vann med 5-0. Det hade lika väl kunnat sluta omvänt.

       

Datanörd


Sumo

Alex provade Mats hockeyutrustning :o)


En massa hockey...

...har det blivit de sista 2 veckorna, 11 dagar. Han har älskat varje sekund, han trodde på fullaste allvar att han skulle gå på "fiskens hockeyläger" den här kommande veckan.

      

Vill ha begär

Den här jackan vill jag ha, ska försöka få tag på en under helgen. Jag säger bara LYCKA TILL...



Får springa iväg mellan Alexs fotbollsmatcher, imorgon är det dags för Täbymästerskapen... (hoppas på sol)

Handbollssäsongen drar igång

Kom precis hem från första handbollsträningen för säsongen, det var riktigt roligt att jaga boll igen. Vi var riktigt effektiva och mycket skott avlossades. Kommer förmodligen ha ont i axeln imorgon.

Börjar dock få ångest hur vi ska få ihop våra liv under hösten/våren. Bägge jobbar heltid, Alex hockey är ca 3-4 ggr i veckan, min handboll (3-4 ggr/veckan) och Mats ska köra hockey i div 4 (där gissar jag hur många dagar som helst i veckan). Förmodar att jag och Mats inte hinner träffas speciellt mycket. Det gäller att planera allt så mycket som möjligt, så Mats skaffa en kalender ;o)

Imorgon är sista dagen för Alex på hockeyläger nr 2 och på tisdag drar hockeysäsongen igång även för honom. Han har iaf åkt in sina nya skridskor...

Vad ska jag bli när jag bli stor?

Har under många år funderat på vad jag vill jobba med när jag blir stor. Ideérna flödar men inget konkret kommer jag fram till. Öppna eget har jag alltid haft som en målstolpe i mitt liv, men vad är frågan?!
Jag vill göra något som jag brinner för och där jag kan kombinera mina erfarenheter med utbildning och intressen. Hmm grannen har en egen firma precis som jag vill ha, eller? Ska jag satsa nu eller vänta?! Ska jag satsa på att bli ***** eller ****....?!

Men styra över min egen tid och förhoppningvis inkomst är något som jag ska göra, inte idag men inom en ganska snar framtid (inga tidsramar). Entreprenörs tänkande, hårt arbete och mod... Aldrig tidigare har jag känt så starkt som nu...

Beso

Shopping

Idag var jag helt barnledig på en semesterdag... Lämnade Felix själv på dagis för första gången och det gick jätte bra. När vi hämtade honom var han super trött och lite "mamig". Han har varit dålig i magen i flera dagar nu och jag tror att han har tappat lite i vikt. Undrar hur vi ska få bukt på magen? Några förslag?

Alex har tillbringat dagen i ishallen som vanligt. Han är hockeyfrälst tror jag. Fredag är sista dagen på hockeyläger numero dos.

Själv hann jag med lite shopping i Täby centrum. En skön slapp t-shirt från Zara, 2 långärmade t-shirts till grabbarna från Zara, regnkläder till Felix och Alex.





Semester vecka 2

Vecka nr 2 har präglats av bilkörning till och från hovet för Alex hockeyläger blandat med inskolning.
Hockeygrabbarna har träffat dif-spelare, fått autografer, hälsat på i deras coola omklädningsrum som tom hade kök :o) Själv har jag sett ett och ett annat hockeyproffs (och dif första hockeyträning)...




På väg ut till ett av alla ispassen




I väntan på ett ordentligt fyspass, de fick i några av passen prova på bla ryskdans, boxning, jonglering osv.


Doppboll



Ett av orden som minsta grabben kan är glass





Mormor och morfar firade 30 år som gifta och självklart skulle det firas





Mike är hemma på semester, bröderna klyftiga :o)

Alex gillade hockeylägret så mycket att han ska gå på ännu ett hockeyläger den här veckan som kommer... och jag har min sista semestervecka. Alex är på hockeyläger och Felix går på dagis, jag hoppas på fint väder ;o)


Bland kungar och troll

Vaknade och solen sken så fint uppe i den blåa-molnfria-himlen *jippi*. Slängde ner badkläder och drog som första anhalt till Drottningholms slott i tron på att just JAG skulle få en glimt av lite kungligt blod...




Inge napp på lite kungligt blod så jag tog med mig mina troll för en lunch ute på kungliga drottningholms golfklubb. Jag kallade dem "snobbar" och Alex kunde inte i hela sitt liv förstå varför jag kallade dem "snoppar"! 
-Så får man ju inte säga mamma...
Haha

Nu saknades bara ett dopp i mälaren, efter lite körning fram och tillbaka hittade vi äntligen en strand. Vi hann bada (eller mina troll hann bada jag hängde mest i vattenbrynet). När vi skulle upp för att torka oss lite gick den sköna solen i moln och vi lämnade stranden för att bege oss hem. Väl hemma sken solen så underbart varmt, så att jag kände för att utöka värmen lite ytterligare genom att köra ett spinning- och corepass. 

Imorgon börjar Mats jobba efter nästan åtta månaders pappaledighet, Alex ska på hockeyläger 7,30-17 i 6 dagar och på onsdag börjar Felix inskolning på dagis... Eller det heter ju inte dagis längre utan förskola, förlåt plåt ;o) 
I dagarna har nya skridskor införskaffats (det blev likadana som förra året) och nytt underställ. Resten av den stinkande utrustningen behövdes inte uppdateras för tillfället. 


I lördags bakade jag och Felix kladdkaka, eller jag bakade, Felix tyckte mest om smeten :o)


Over and out






RSS 2.0