Rippat från Hedemora´s hemsida

Tessy: Nu måste vi bara tro på oss själva...

Rippat från Hedemoras hemsida;
Redaktionen tar tempen på damernas div 2......
 

Hedemoras Damer, har spelledigt i helgen, och vi passar på att ta tempen på Damernas div 2 efter 5 omgångar. En div 2-serie som ser ut att bli precis lika jämn som förra säsongen, då det avgjordes i sista omgången vilka lag som åkte ur. Inget lag är obesegrat, utan serie-ledare är tjejerna i HK Mittdalarna på 9 p. Vändningen i första omgången mot ett hemmastarkt AvestaBrovallen till seger 21-20, har nog skapat ett bra go i laget, och man har vunnit många jämna matcher i början. Tätt efter skuggar tippade topp-lagen Arbrå HK & Åkersberga på 8 p.

Hedemora har spelat in 4 p och hänger med i mitten, men har  3 tuffa omgångar efter uppehållet. Åkersberga (b), Arbrå (b), AvestaBrovallen (h), där varje poäng är en bonus för tjejerna......

Fler kommentarer om lagen i div 2 hittar du här.....
Läs mer...

Täby HBK     5  1  1  3     3 p  -10

Ett rutinerat lag, som haft en ganska tuff öppning i serien. Kommer att bli ett mittenlag, som vid lite flyt med resultaten kan blanda sig i topp-striden. Har två storskyttar som svarat för hälften av lagets mål. Kommer att kliva uppåt i tabellen.....

Resultat:  Hedemora (B) 31-20, Arbrå (H) 18-26, AvestaBrovallen (B) 24-28, Enköpings HF (H) 23-23, HK Mittdalarna (B) 14-23

+ Rutinerade, matchvinnartyper

-  tunn trupp, känsliga för skador

Bästa Målskyttar:  Susanne Thörnblom 28, Theresia Lind 26, Johanna Wenngren 10

Kommentar:  Ett lag med en tuff serie-öppning, men kommer nog att klättra i serien, efter uppehållet.

Tippad placering:  6:a


Snart födelsdagsbarn :)

I onsdags firades jag av mina kära föräldrar och fick en underbart god måltid bestående av lax och pressad potatis, till efterrätt hade min mor gjort min älsklings chokladkaka :) Magen stod ut på alla hörn och kanter! I present fick jag bland annat presentkort på H&M och under Alex hockeyträning i dag fredag mellan 18,30-20,00 var jag och införskaffade en jacka och en härligt stor mössa (precis i min stil) I LOVE... TACK MOR O FAR



Imorgon är det dags för ännu fler timmar i ishallen, närmare bestämt 3 timmar specialträning med mycket matcher :) Själv ska jag köra ett SatsCorePlus pass om jag hinner för det börjar 11,30 och Alex hockeyträning är mellan 8-11, sedan ska det duschas och det tar tid vill jag lova ;). Själv är jag spelledig den här helgen.

I tisdags körde jag handbollsträning med mitt gamla handbollslag Forsbacka, vilket nostalgi att spela på hemma plan :) Det var så himla roligt att slänga käft med "gamla" spelare lika som nya :)

Ha en underbar helg

Dangerous

Äntligen hittade jag videon till denna coola låt :)



Skål

Kalas, och höstlovsvecka i Gävle i bilder

Ljuva 70-talsfest på lördagen


Alex discokalas med Jakob för hela klassen


Vilket resulterade i ett blåöga :)


Kalas på Jungle City i Gävle för grabbarna



Felix 8 månader gillade stället skarpt



Grabbarna "hänger" kring DS på onsdagen


Kram

Kalasdags

Ganska trött reste jag mig ur min skönhetssömn för att åka med Alex till hans hockeyträning och föräldramöte, vilket var givande. Nu är det kalastime och hela klassen är bjuden, bullarna bakade (i torsdagskväll till en 00.00), chokladbollarna rullade jag och Alex ihop i morse innan träningen, det sista inhandlades för ett tag sedan... Den här helgen har varit en av mina absolut stressigaste dagar jag upplevt. Jag hade önskat mig att dygnet hade mer att erbjuda än 24 timmar, men det verkar som det mesta är på sin plats nu, förutom dukningen som vi ska börja med om ca 10 minuter (hmm vi måste nog åka och fixa det). Imorgon kväll bär det av norröver till Gävle där ännu ett kalas ska utspela sig på jungel city :)).

Återkommer lite senare med bilder och annat...

Snart på vägen

Om några timmar bär det iväg mot Mockfjärd för ännu en bortamatch i Dalarna. Matchen går av stapeln kl. 20.00, vilket resulterar i att vi kommer vara hemma runt en 03.00 *phu*. Sedan börjar Alex hockey kl. 8.00, så det är bara att gå upp runt en 7.00 om jag orkar! Måste orka...

Till resan har jag laddat Alex dator med en film och en massa serier för att döda tiden med :))

Take care

Glada 70-talet

Hur ska detta tolkas när det står på inbjudan till 30 års fest!(?) Jo, jag ska minsann klä mig som glada 70-talet. Jag tolkar det lite "hippi-stil-aktigt", och jag har hittat den perfekta tunikan för detta :)) *jippi*. Av en slump hamnade jag på bikbok och hittade en massa coola och snygga kläder och bäst av allt tunikan med lite tillbehör för att få den riktiga känsla av glada 70-talet.


Jag var lite osäker på vad som kunde passa till festen och satt därför och googlade på 70-tals kläder i går kväll och hitta följande;

Tidiga 70-talet
Denim blev väldigt populärt under 70-talet, både som byxa, jacka och kjol. Jeansen skulle vara tighta upptill och utsvängda nertill, gärna med hög midja. Under tidiga sjuttiotalet användes mycket naturmaterial i kläderna. Kortkort kjol var populärt likaså tighta polotröjor, gärna vita. Scarfes användes flitigt både i håret och som halsduk. Skor med platåsula blev väldigt populärt och modet influerades mycket av gruppen Abba. Små baddräkter och stringbikini syns på alla stränder.

Hippiemodet slog igenom på tidiga 70-talet och höll i sig genom hela årtiondet. Det blev populärt att bära kläder med olika budskap på, peacetecknet syntes flitigt i form av tryck och smycken.



För att komma till länken klicka här.

Festen går av stapeln på lördagskväll och på söndag är det bara att kavla upp ärmarna och bita i det sura äpplet för att gå upp till Alex hockeyträning och föräldramöte. Det blir ingen rast och ingen ro på söndag för då ska Alex och Jakob ha kalas för hela klassen (jag har laddat upp med alvedon).

”Peace love and understanding”

Hot n cold

I like this girl :))


Life

Dessa sena handbollsträningar som vi har måndagar och tisdagar till kl. 22 är otroligt uttröttande, jag blir helt färdig så här dagen/dagarna efter. Jag är inte i säng först efter 23 och sedan ska jag kunna slappna av och somna, vilket inte är enkelt när man är uppe i varav! Innan träningen igår var det bevismaterial på högsta nivå som utspelade sig när vi fick se lite sammandrag från matchen i lördags. Fy vad jag inte gillar att se mig själv på film :( Jag la märke till något som mamma och pappa påpekade efter att de beskådat matchen att jag springer annorlunda nu sedan jag opererade knät, och nog f*n gör jag det. Me don´t like... Går det att ändra löpstil!(?)

Felix reser sig mot allt som finns och när det är dags för vila ställer han sig upp även där. Han är överlycklig över sin nya förmåga och tycker att det är såååå roligt. 

 


Alex har hockeyträning i eftermiddag och jag är ledig från träning men måste jobba, deadline på fredag. På fredag åker handbollsgänget upp till Mockfjärd för att spela match mot Mitt Dalarna kl. 20, en fredagskväll. Vi är inte hemma först efter två, halv tre på natten. Lördagsmorgon är det bara att kliva upp för Alex hockeyträning som sedan resulterar i en match i Märsta, *phu* jag kommer att vara slut på eftermiddagen och då är det bara att hoppa in i duschen för att göra sig iordning för 30-årsfest :)) Det ska bli så roligt.

Åter till jobbet


Morgonaktiviteter i bilder



Ja visst ska han leva ja visst ska han leva uti hundrade år

Lördagen med stort L var Alex 8 års kalas och det firade vi stort. Alex var så himla glad för allt, det var så roligt att se honom njuta av sin dag som han gjorde :))

Här kommer lite utlovade bilder från den stora dagen


Alex jätte glad för sin pokémonfilm

Snygga pokémontårtan

Vilket party :)

Militär Felix

Vi fick besök av Johan (nästan 2 meter) och farbror Mike

Jag återkommer med lite skvaller kring matchen i lördags, men än är jag för upprörd för att ens nämna något om den!!!

Love

Morgondagens match

På schemat på handbollsträningen idag stod spel mot två mål med snabba byten :)

Imorgon lördag fyller Alex 8 år
GRATTIS GRATTIS min älskling



Imorgon har vi Enköping på besök, då vi ska vinna! Mamma och pappa är här så nu gäller det att imponera ;)
12,15 går starten... håll tummarna och följ gärna matchen här.

Uppdatering och bilder från Alex party kommer...

Kramar

Nu börjas det ;)

Vilket underbart höst väder det har varit de senaste dagarna ;) Det är helt underbart att ta en promenad med Felix i solens strålar. Stressen ramlar av direkt, som annars upptar ganska mycket av tiden, vilket rör allt från kalasplanerande, städning, koll på alla träningstider, lokaler och till hur jag ska hinna plugga mitt upp i allt....

Idag var vi iväg och beställde en pokémon tårta till Alex födelsedag på tårtverkstan, vilket gör super duper snygga tårtor. Hur de smakar vet jag inte (äter inte tårta, me don´t like cream) utan förlitar helt på mina nära och kära som gillar dessa tårtor skarpt. När Alex fyllde 5 år hade vi den här underbart snygga tårtan från samma ställe.


Vid 6 år var det den här läckra tårtan


Letade upp gamla bilder på Alex när han var liten, åhh vad sentimental jag blir (vad jag inser att jag har blivit äldre)... Klicka på bilderna för att de ska bli större.

Alex på 4 års dagen

Shit en ung morsa med en kladdig 3 åring som brutit nyckelbenet

Fyra år och hjälper mamma att göra köttbullar (med rosa nagellack ;))

Mitt lockiga busfrö sommaren 2004

Vi åker tåg sommaren 2004

Cool pepparkaksgubbe (2005)

Haha vem var mest intresserad??? (snygga solglasögon or not:)), 2005

Felix han bara växer och växer, nu har han börjat knalla med gåvagnen (hmm heter det så??) och han är överallt där han inte riktigt ska vara ;)




Njut av det fina vädret!

Tung förlust

Söndagens utflykt till Avesta slutade bittert. Vi förlorade mot Avesta/Brovallen med 4 bollar! Det var tungt att sätta sig i minibussen och åka hem :( Jag överlever, men det är surt att förlora mot ett lag som tar med elitseriespelare, för att i nästa sekund på bortplan endast komma med 7 icke elitspelare...


Carina & Sara utanför hallen i Avesta, vi hade iaf tur med vädret ;)

Vad mer har hänt i dessa dagar? Jo, gårdagskvällen tillbringades i handbollshallen. Träningsvärken stod i centrum för egen del och träningen avslutades med skön vadmuskel massage :)) Det var välbehövt och helt underbart.

2/3 delar av grabbarna när jag var på väg till träningen strax innan 20.

Notera de fina rosorna i bakgrunden, jag är så nöjd med inköpet ;)

Kvällen erbjuder några timmar i ishallen för Alex hockeyträningen.

Take care

Elva timmar i en ishall :)

Här kommer lite bilder från dagens fem matcher! Alex har nr 23 :)










Svettig hockeyspelare :)

Lite fredagsunderhållning

Jag önskar jag hade denna begåvning ;)



From me to you

Sjukstuga

Mats ligger för tillfället och skakar av feber frossa... Han är skit dålig men måste tyvärr följa med till Saltsjö-Boo imorgon där Alex har sin hockeyturnering, då jag inte riktigt hittar. Jag får väl köra hem honom när han inte orkar mer, för då hittar jag (bara jag har åkt en gång så är det ok).

Själv sitter jag lite rastlös och slut i kroppen efter en fysisk träning ute på Bosön. Intervallträning och rejäla fysövningar (känner tyvärr av lite i knä :/ ), innan det var dags för handbollsträningen. Nu ska jag krya ner i sängen med en skål popcorn, kanske kan jag prova om det går att poppa dem på Mats istället ;)

Ha en trevlig fredag


Så var det över för den här gången

Det var dags för ännu en tripp till Solna för att besöka naprapat Niklas för att utstå den vidriga smärtan när han praktiskt taget "slår" sönder hälsporren och ömmande benhinnan med en maskin som ser ut som en pistol med en kula inuti som "slår sönder det onda"... Idag åt jag nästan upp min strumpa där jag låg på britsen blixt stilla för att inte göra smärtan värre ;), försökte drömma mig bort men det visade sig vara helt i onödan! Jag överlevde trots allt och hoppas att det inte behövs allt för många gånger till, men detta är bättre än att gå runt med smärtan, som gör sig påmind så fort jag gör något. Marie var som vanligt gullig och passade Felix under tiden, tack ännu en gång :)) Som ni ser hade de riktigt roligt ;)



Marie & Felix leker

Självklart stressande jag vidare till affären för att jag skulle handla lite till middagen ikväll, och sedan hem för att slänga in Alex hockeykläder och en smörgås till honom innan träningen. Väl uppe på skolan inser jag att det är ju föräldrarfika, vilket jag självklart hade förträngt, men det var gott och trevligt :) I min stress glömde jag vantar och varma skor, som jag frös i ishallen. Nu äntligen har mina händer har börjat tina upp lite.



Alex i röd tröja, här närmast

Snart är alla grabbarna (inkl Mats som känner sig hängig) i säng, då ska jag sätta mig och kolla på nya avsnitt av

Desperate Housewives


Helgen kommer som vanligt att gå i sportens tecken, där hela lördagen kommer att tillbringas i Saltsjöbo för Alex hockeyturnering (där minst 5 matcher kommer att avverkas på 15 spelare). Söndagen kommer jag till största del tillbringa i en buss på väg upp till Avesta för seriematch mot Avesta/Brovallen. Glöm in att kolla på damlagets egna blogg där du kan följa matchen och uppladdningen.

Sköt om dig




Kalas planering

Alex middag bestod idag av 100% nötkött (!), ost, bröd och potatis... i dess nyttigaste form tillverkat av ingen mindre än hos den gyllenebågen :)



Efter Alex underbara middag begav vi oss för att hämta Mats och sedan vidare mot Alex träning i "sporten" innebandy.

Kalas planering är i gång för fullt, där Alex och Jakob i klassen ska slå sina säckar ihop och slå till med ett disko kalas till Alex stora "förtjusning". Han som älskar (läs inte) att dansa, men det är lekar till musik som kommer att stå i centrum!

Här kommer lite bilder på mina charmtrollet idag.



Kärlek

Womanizer

You go girl...


New York New York

Sitter nu här framför datorn med nytonat hår :) och drömmer mig bort till en shoppingtur till NY...
Kommer jag någonsin att få uppleva landet på andra sidan och dess shopping erbjudanden, Disney world och Elvis som vittne!(?) Jag hoppas och kanske är det på tapeten att börja spara lite :))

 

 


Om några timmar är det dags för Alex att beträda isen för första gången sedan operationen. Kvällen erbjuder som vanligt en springtur och handbollsträning för egen del. Mats kommer troligtvis som vanligt att fortsätta fixa och dona här hemma, du är så j*vla duktig snygging ;) Senast i raden är "spottar" i vardagsrummet, skit snyggt! Bilder kommer när det är färdigt ;)

Bjuder på lite blandade bilder från helgen

 


Jennie & Felix

Charlie, Mats & Alex

Fabio

Clas
Gott med vatten



Last night...


Sammanfattningsvis

Helgen har varit super, med besök av nära och kära vänner, handbollsmatch och förhoppningsvis avslutas helgen med en mysig familjemiddag :) Matchen igår var utav det tröttare slaget och vi förlorade (tyvärr som beräknat) med 8 bollar mot ett mycket bra Arbrå. Dock tycker jag att vi skulle ha kunnat presterat lite bättre än vad som blev fallet. Men vi ryckte upp oss i slutet av matchen och snyggade till siffrorna, vi gav aldrig upp :) Efter handbollen begav jag mig något försenad till Elins dop (hann tyvärr inte till kyrkan).

Grabbarna sitter som vanligt och klinkar på gitarren, normalt lite senare under dagen men nu är kl. 8,30 på morgonen och de är redan på G...



Charlie och Alex in action

Kram

Fredagsträning och "hemligt" besök

Familjen Abrahamsson från hemstaden kommer på besök och ska sova över :) Gissa om vi alla har längtat, det ska bli roligt att snacka lite skit och grabbarna får leka av sig. Middagen blir dock lite senare än normalt (förlåt), men jag måste träna först... Som vanligt en fredag kväll! Imorgon har vi premiär hemma mot Arbrå där vi har möjlighet att slå i underläge mot ett mycket bra lag (vilket de alltid har varit). Imorgon gäller det att ha knutit på sig skorna rätt så man orkar springa som en galning... För de gillar att springa :)

 

Glöm inte bort att kolla på dambloggen där du kan följa matchen :)

 

Puss & kram


Lady gaga

Bjuder på lite torsdagsmusik som får min kropp att röra sig i så kallade dansrörelser ;)


Smärta eller!(?)

Ska i eftermiddag iväg till naprapat Niklas som ska ge sig på en första omgång på min "hälsporre" och den ömmande benhinnan. Jag längtar tills jag är klar för under tiden jag ligger där under behandling kommer nog mina tårar att spruta av smärta. För att tillägga kan jag inte ens själv röra benhinnan utan att obehag tränger sig fram, det är vidrigt. Men jag måste bli bra, orkar inte springa runt med en smärta som ständigt gör sig påmind :( För att komma till naprapaten ska jag in till Solna. Barnvakt är redan ordnad med Marie i handbollslaget som bor ihop med Niklas "naprapaten" :)

Nu ska jag slänga mig i sängen ett tag och kolla på "the voice" på femman.

Abrazo


Åhh vad jag har längtat

Ikväll är det äntligen dags för nya avsnitt av

Grey's anatomy

Längtar längtar, då ska jag krypa upp i soffan med en skål popcorn och lite cola-light :))

Tyvärr är jag lite knäckt av att jag missar desperate housewives på  tisdagar (alltså igår) då vi tränar! I två träningar nu har vi varit utan målvakt och då blir det nästan bara fyspass för hela slanten, okej vi blir vältränade! Men det är mycket roligare med målvakter på träningarna :) Dessa pass börjar ge resultat för jag kommer äntligen i mina jeans igen ;) I´m so happy.

Idag har Alex varit på skolan hela dagen och nu ska jag äntligen gå och hämta honom. Jag och Felix har tillbringat en stund i centrum, vi har börjat handla presenter till Alex som fyller åtta år den 18 oktober :)).

Häromdagen införskaffades en potta till Felix, när det var dags åkte han dit, vilket inte direkt uppskattades för då slutade han ;))



Snart är jag äntligen klar med septemberuppföljningen och då kan jag återgå till ett lite lugnare tempo igen...

GRATTIS MOR TILL DET NYA JOBBET

RSS 2.0