Simskola bland blixtrar och dunder

Idag var dagen då simskolan började för Alex och bra väder det hade man ju hoppats på när det är utomhuspooler. Simskolan började och solen sken igenom lite grann på oss fåtal personer som trotsade vädretsmakter och begett oss till kvarnbadet. Fortsättningskurs 2 var det och vad de fick simma sen, så stolt mamma är jag sså står jag och beundrar hur duktig jag tycker att just min son är :)) Tiden börjar närmar sitt slut och då börjar det blixtra och dundra runt omkring badet, dock inte hos oss! Vi klarade det med nöd och näppe för på väg in till grönan börjar det regna riktigt rejält, gatorna vattenfylldes snabbt vilket också kantrades av åskan. Väl på plats ska jag trotsa regnet och springa till parkeringsautomaten innan jag ens fått upp kortet är jag genomblöt. Vi ska in tänker jag och stoppar i 140 kr men inser att det aldrig kommer att gå vagnen är redan blöt och där kan vi ju inte lägga ner Felix och jag är blöt från topp till tå... Det blev bara tyvärr denna gång oxå att slänga över presenten till Oliver och fara hem mot Täby och efterlängtad Mc donald´s.

Blöt och trött lägger jag och Felix oss för att vila, 2 1/2 timme senare vaknar vi upp och nu inser jag att jag inte kommer att somna tidigt idag heller *arg*.

Nu ska jag ner och göra klart korvgrytan, mums

Kram från blötis

Felix "äter" gröt :)

Plattfall och em-guld till españa

Efter en super god middag bestående av kycklingtaco bestämde jag mig för att ta med mig Alex och cykla runt sjön för att få bort lite överskottsenergi (som har kommit sedan skolavslutningen). Nog allt försvann den när hjärtat gör en prakt vurpa i högsta galopp i nedförsbacken. Kråmande på backen och hållandens på sin opererade handled (som var av på 2 ställen för ca 2 år sedan) fick jag kalla kårar i ryggen. Väl framme konstaterade jag att handen inte var av igen utan att det blödde ganska mycket ovanför armbågen, skrapsår och lite blåmärken på låret blev dagens lott. Tur för rejäla cykelhjälmar för nog hade det kunnat sluta riktigt olyckligt eftersom han praktiskt taget stod på huvudet... :((

Väl hemma efter en mycket lugnare hemresa började fotbolls em och Spanien blev som alla redan vet vinnare 2008. Men visst faller de lite väl lätt och lånnnnngggg tid tar det att få iväg bollen.

Nu ligger äntligen grabbarna, Felix sover sedan länge, men Alex var uppe och kollade på fotbollen som vanligt. Nu ska det bli så skönt att det är slut så han kanske somnar i mer normala tider för en sjuåring! Skärpning!!!

Imorgon börjar Alex simskola som håller på i två veckor sedan bär det av mot stora staden och Grönan. Dags att bli smått ruinerad ;) Vi ska träffa kompisar till Alex och deras föräldrar från Gävle, kul!

Modeblogg --> Jag har målat mina naglar, nice :))

Kramisar


 


 


 


Besök och storhandling

Dagen började med en välförtjänt sovmorgon :)) nyvaken klev jag upp ur sängen först kl 10 till min förtret fortfarande trött och en sovande Alex. Frukost sedan var det bara att köra iväg Alex till sin kompis och med sig hade han wii. Väl tillbaka hemmest "lugna" vrå var "stor" Mats på besök, därefter var det bara att dra iväg till coop för att storhandla innan Alex kommer tillbaka. Alltid är det en massa som ska göras när grabben är borta. Minstingen han bara hänger med än så länge.

Snabbt in med maten i kyl och frys varefter dagens andra besök stod vid dörren, denna gång barnens farmor och hennes lilla syster. Jag knöt på mig skorna och sprang runt sjön (ca. 3 km inkl fram o tillbaka), åhh vad det var varmt och mycket folk trängandes i spåret. Men hurtig som jag är springer jag ifrån alla eller INTE. När jag äntligen kommer tillbaka hem efter en andnöds krävande kamp fick jag mycket god fika som farmor och Sanna hade köpt med sig, nice.

Nu ska jag torka håret och fortsätta kolla på fotbollen, HEJA SPANIEN...

Kramis


Sanna och Felix

Dagens meny

Igår kväll var kvällen då vi var barnlediga från vår äldsta grabb, då ska vi mysa och kolla på film. Haha vad vi misstog oss, klockan rann iväg av att jag surfade eftersom jag trodde att Mats hade somnat i soffan :)) Men lika glad var vi för det... Dagen till ära skulle bära av mot Gävle och barnkalas, men då startade inte bilen IGEN *@£$@£€@£€sfsdg*. Efter mycket om och men skulle jag och mats käka lunch vilket slutade på den gyllenebågen *lol*. Men nog allt mös vi när vi skapade vår egen lilla bubbla mot trängade gubbar och tjärringar som vet bäst och nog allt stod de före oss i kön (trots att de kom inklampande ngn minut efter oss). Inte nog med det inte kan de skjuta in stolen när man ska fram till bordet utan man trycker upp rumpan i ryggen på dem...

Kvällens meny var desto smakigare en riktig cowboy meny gjord av svärmor, en riktig tio poängare :)) Tack.

Nu ska vi ta nya tag och försöka oss på filmkväll med mys

Kram kram till oss få


Hur mycket glass kan en sju snart åttaåring få i sig under en dag!?

Funderar på att låta min äldsta son äta hur mycket glass han vill under en dag, hur mycket kan han få i sig!? Magplågor till trots. Jag slutar aldrig förvånas hur mycket man kan tycka om denna gräddiga skapelse, för här snackar vi mjukglassens alla sortens skapelser som går ner, visst kan en och en annan isglass slinka ner men under nog övervägande (ja han står verkligen upp för vågens tecken --> för respektive nackdelar ska övervägas innan :))

Utmaning; ska jag låta honom äta så mycket glass han vill trots att han kanske kommer att få tillbringa en liten del av kvällen på toaletten???? För det första vad förvånad han ska bli varje gång han frågar och han får ett ja. Jo minsann han testar så fort han ser en glass skylt :)) och det är oftast inte bara en gång under dagen, "snälla mamma kan jag få en glass? Du får hur många pussar du vill" . Han är inte dum för han vet att mamma älskar pussar :)) och är ytterst svag när han drar den. Han har tyvärr precis nu kommit på hur man ska göra för att få saker, lär man sig sånt i skolan nu för tiden? För det mesta förvandlas jag till en levande NEJ morsa som säger det utan att tänka efter vad han frågade om, då måste jag ju stå fast vid mitt svar! Låt fajten börja. Jo morsan är envis som bara den och går inte av för hackor, men det värsta är att grabben tyvärr har samma envishet :)) men inser sitt bästa och lägger sig för det mesta om inte praktgrälet redan är rullning. Som sagt har han kommit på en smartare lösning att fjäska och muta med pussar :)

Mina söner och min sambo är det bästa som finns, men nog allt är inte uppfostran en dans på rosor, men de härliga stunderna övervinner allt :))



Detta var den största glassen jag sett, kanske har jag inte sett allt, men kolla. Ska tillägga att inte ens Alex glassälskaren nr 1 fick i sig hela och det blev en hel del drällande :-)

Kramkram

Välkommen till min nya blogg!

I denna blogg kommer jag skriva om allt från mitt liv som tvåbarnsmamma till min kämpan att komma tillbaka på handbollsplanen sedan min microfrakturering (juni 07) och graviditet, mitt modeintresse och även kanske en del festligheter :))

Jag är sambo med min soulmate "matte" och vi har två underbara barn Alex snart 8 år och Felix som föddes i slutet av februari 08.

Jag och Felix 3 mån

  Jag, Alex och Matte

Scary


Matte


Alex


Felix 3 mån

RSS 2.0