VINST

Referatet;

-KROSS I BOTTENMÖTET !!!
 
Under det till dagens match tagna artistnamnet "Täby Smallfrogs" besegrade damlaget Kungsängen med "kross-siffrorna" 27-9 efter 14-4 i halvtid. Bara 9 st. insläppta mål känns som nytt försvarsrekord där Lotta Sare nu bättre än någonsin hade fullt upp med spika igen täby-målet ofta på kvalificerade avslut. I uteförsvaret stred vi heltaggat med primus motor Lotta Rådström på bästa täck och block-humör. Jaa bara 9 st. insläppta är mycket mycket bra!
 
Det offensiva spelet som varit ett sorgeämne fick sig en injektion i och med att efter skada nu comebackande Tessy Lind efter c:a 5 minuter in i 1:a halvlek kom in styrde o ställde så att spelet framåt började fungera allt bättre. Lägena på kanterna radades inte bara upp utan sattes dit i nätmaskorna också allt som oftast vilket varit lite blandat i de senaste seriematcherna.
 
En minst sagt viktig seger i bottenstriden som med dagens siffror och spel säkert gav både hopp och självförtroende inför fortsättningen. Större vilja och och glädje i alla spelmoment gör skillnad och i dag var det skillnad.
 
Therese Börjes startade med ett par bommar och sedan var siktet inställt då hon för dagen blev "smallfrogs" bäste målskytt med hela 7 mål på kontot ...härligt! Även Sussie Thörnblom gjorde 7 mål varav 5 st. straffar (100%!!!)...viktigt!
 
Sandra "Nollan" Berg hoppade in i målet c:a 7-8 minuter kvar och höll som vanligt rent i målet från påhälsning och storasyrran Emelie gör efter flera års uppehåll från handbollen allt bättre ifrån sig allteftersom "rosten" släpper. Måste skriva att lägena som skapas på vår vänsterkant när Emelies vänsterhand startar "rullen" ser fantastiskt bra ut och själklart är en mycket viktig del i att spelet ser och är bättre idag - kul !
 
Kristina "kryckan" von Harbou var skit-sur i halvtid efter 2 st. frilägesmissar men "betihop" och kom ut i 2:a med snygga kassar.
 
27 mål gjorda och ett betongförsvar mot Kungsängen kanske inte skrämmer så mycket men för oss var den här segern och det här spelet riktigt "najst" inför nästa match som är redan nu på torsdag borta mot Åkersberga. Då..där får vi se hur vi står oss mot ett av topplagen men den nyfunna dagsformen...spännande !
 
Målskyttet mot Kungsängen: Therese Börjes 7, Sussie Thörnblom 7 (5), Sara Andersson 3, Tessy Lind 3, Kristina von Harbou 2, Lotta Rådström 1, Astrid Ånnegård 1, Johanna Wenngren 1 (reserv), Carina Gentzel 1, Jennie Malmborg 1.

Helgens låt

Heartless

Lovely


Premiär

Imorgon är det premiär på handbollsplanen igen ;))). Hoppas att de varar säsongen ut den här gången, är lite orolig för mitt knä som är lite svullet samt foten. Hoppas att allt håller :)

På kvällen är vi barnledig, då vi ska på middag och få oss en riktigt Smakupplevelse, längtar. Söndag blir det sovmorgon, Alex spelar inte innebandy-tunering först runt en 13.

Hoppas att du får en lika underbar helg som jag :)

Bästa kramen

Okej dags att anta en utmaning...

Blev utmanad av Kusin Vitamin för ett bra tag sedan ;)

4 av mina favoritprogram på TV
Desperate Housewives
 Grey´s Anatomy
Weeds
One Tree Hill

4 saker jag gjorde igår
Jobbade
Kollade på svettiga grabbar i shorts ;) (handbolls VM)
Busade med grabbarna
Surfade

4 saker som jag ser fram emot
Mats 30-års dag & självklart Felix 1-års dag... :)
Vår helkväll på lördag
Vår resor som ligger i planeringsstadiet
Våren & sommarens soliga dagar och härliga kvällar


4 av mina favoritrestauranger
Beirut Café
Grekiska kolgrillen
Waxholms hotell
Fridays

4 saker på min önskelista
Ny bil
"Plötsligt händer det"
Att mammas hår växer fortare än fortast
Att alla nära och kära ska må bra och vara lyckliga

Utmanar i min tur:
Jennie
Sonja
Pernilla


Victoria Silverstedt - Perfect life

Snart ska jag bilda min egna uppfattning om "the Perfect life" finns och om det så är att just Sveriges bimbo lever just det!? Själv tycker jag  V spelar sin roll som dum blondin mycket bra, hon vet vad som säljer ;). Brytningen ingår som ett drag i spelet.

Igår sprang jag till handbollsträningen och var även med under hela träningen, vilket jag får lida för idag. Knä är svullet och värker :/. Men det blir snart bra, lite mer muskler bara! På lördag ska jag även vara med och spela :)) Hoppas bara att knä och foten håller.

Köket är så himla fint (jag är mer är super duper nöjd) och Mats jobbar på så himla bra och nu är det kakling som gäller. Därefter ska fläkten och ekhyllorna upp, sedan är det "bara" tapetsering och målning kvar innan vi kan inviga köket med lite cavas ;) LÄNGTAR. Jag älskar köket *love*.
Tyvärr har jag inte loggat in på stationära datorn för att fixa till lite bilder, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)


På lördag ska jag och Mats mysa på tu man hand. Grabbarna ska sova hos farmor och vi ska ut på middag osv. Det ska bli helt underbart!!!!

Have a perfect life


Tack...

..för Er omtanke och era snälla ord när jag behövde dem som mest :) Ni är underbara!

Sitter nu med ett glas vin och krämpor i knä efter handbollsträningen. Hmmm jag kanske skulle ha kört lite mer rehab innan jag gav mig ner på handbollsplanen. Nästa vecka blir det rehabträning kombinerat med handbollsträningar. På torsdag lunch ska jag genomföra mitt första yogapass ever :) Undra sa flundra hur det går!? Om ni skulle se mig skulle ni få er ett gott skratt, jag är ju typ lika vig som ett kylskåp ;)

Puss och kram

Ps.

Mamma är hemma från sjukhuset *jippi*. Det är ju helt underbart skönt...

Puss

Måååååållllll

Sitter just nu och kollar på Sverige-Kroatien, 4-2 står det just nu :)). Kämpa grabbar!

Hinner inte blogga så mycket för tillfället, försöker hitta tillbaka till tillvaron. Har som tidigare nämt börjat jobba igen, sedan är det alla träningar (Alex och mina) och mammas olycka gjorde det minst sagt rörigt :/. Ibland undrar jag vem av oss som opererade huvudet!?

Var och tränade handboll för första gången sedan knäop och fotskadan och det gick över förväntan. Det ända som tog emot var foten som gjorde att jag inte kunde ta ut steget. Men jag sprang ute i halkan först (en liten runda på 1 km), därefter körde jag fys för tjejerna (Jennie vi körde armhävningsupphopp) och som ni förstår känns det i kroppen.

Vad jag inte har nämnt är köket och dess utveckling... Alla skåp etc är uppe, jag kan laga mat och vatten, avlopp är fixat sedan några dagar tillbaka! Det blir skit snyggt :)) Min händiga karl sliter på för fulla muggar. Nu är det snart kaklets tur att innfinna sig på sin rätta position. Är dock lite kluven på hur högt jag/vi vill att kaklet ska gå!? 

Helgen kommer att vara fullspäckad med idrott. På lördag har Alex först fotbollstunering, sedan hockeyträning. Söndagen börjar med en tidig samling (kl 7.15)  i Järfälla för en hockeymatch, sedan åker jag till Rosersberg för handbollsmatch och Alex åker till Vallentuna för ännu en hockeymatch.... Ingen rast och ingen ro.

Nu ska jag koncentrera mig på handbollen... 8-8

Heja Svergie

...

Min kära mor ligger på sjukhuset. I går operades hon för en blödning i huvudet som har "droppat" sedan hon cyklade omkull för cirkus en och en halv månad sedan. Hela incidenten är helt sjuk. Hon cyklade omkull slog i huvudet och låg avsvimmad, ändå fick hon åka hem efter bara några timmar på sjukhuset. Hem kom hon med en otrolig huvudvärk och ett brutit lillfinger! Röntgen visade inget då. Men bröt ut rejält i torsdags då hon ramlade ihop på väg till jobbet, hon kunde inte gå, kom inte ihåg något förutom mitt mobil och vårt hem nummer. FY FAN vilken pärs....
Nu låter mamma som mamma igen och det känns helt underbart :) Dock så kan det eventuellt bli en ny operation...
Det känns bara så j**la jobbigt att inte bo bredvid.

Därtill ska tilläggas att hon är millimeter rakad på precis hela huvudet!!! Men hon är lika vacker för det :)



Mats har varit hemma i helgen och har med hjälpa av Anders (grabbarnas farfar) renoverat hela köket. Det blir skit snyggt och bra! Tack Anders :)

Bamse kram

Köksrenovering

Nu har det börjat bli stökigt hemma (hmm om det nu kan bli så mkt stökigare?). Nu drar min kära igång köksrenoveringen och igår installerades spottar. Idag börjar rivningen av köket på ena sida och imorgon ska golv läggas ;)

Nu ska jag iväg till Lidingö på tjänsteresa :)

Kram


Första dagen på nya jobbet... avklarad

Inatt har jag haft lite ångest av att gå tillbaka till jobbet efter 11 månaders mammaledighet.
Klockan 7.30 satt jag mig på en frysen cykel som bestod i en minst lika frysen cykeltur till jobbet. Väl framme längtade jag in till värmen som kommunhuset till ögat såg ut att erbjuda. Men ack så fel jag hade! Väl framme vid mitt rum kändes det som jag gick in i en igloo. Det var 13 grader i mitt rum och hela kommunhuset hade drabbats av ett fel i hela värmesystemet, vilket skulle minst ta 24 timmar att fixa meddelades det. De måste ha lite fel på tidsuppfattningen eftersom det ska vara klart runt eftermiddag imorgon :/. Annars flöt dagen på och en hel del saker avverkades :)

Nu lockar popcornen och grammisgalan ;)


Gott Nytt 2009 med familjen Abrahamsson


TACK FÖR EN UNDERBAR KVÄLL


Städade


Fortfarande lugnet innan stormen ;)


Nyktra och sansade ;)


Bus på högsta nivå


Grabbarna roade sig kungligt


Mindre nyktra ;)


Otroligt goda förrätten


Om än möjligt ännu godare varmrätten


Minst lika goda efterrätten


Fabio och Alex brottas :-)


Hahahahaha


Svårt att läsa eller ;)

Helgdagarna i bilder












RSS 2.0