Träning

Nu är jag åter på gång med träningen, efter en lugn vecka med endast promenader. Förkylningen och halsontet är nästintill borta.

Igår körde jag BodyPump 75 och idag har jag lite känningar i rumpan, härligt! Idag blev det ett ganska svettigt Spinningpass. Inbokade pass den här veckan är BodyPump (onsdag lunch), spinning och core (fredag lunch). Imorgon bitti blir det morgonpromenad (innan frukost), därtill blir det troligtvis ett styrkepass och lite löpning (kanske hinner jag ner på en handbollsträning?!).


Skvallerbild

En tidig söndagsmorgon var det dags för ännu en hockeymatch för Alex mot AIK. Jag och Mats tog en uppfriskande promenad och fick lite kvalitetstid, eftersom Felix sov hos hans farmor. Mitt i vår djupa diskussion kommer ett växeltåg (eller vad det nu heter) puttandes på vad som tillsynes såg ut som tåget från "Tågolyckan i Kimstad"...

Man ska vara glad om man kan gå ut själv från tåget när något sådant här inträffar! Tåget var rejält fördärvat.


Halv dag vab, halv dag jobb

Jag och min alltid lika glada-halv-sjuka-grabb tillbringade någon timme i centrum. Lunchen bestod i en tugga chickenbits och ca 8-10 pommes doppade i ketchup av spinkis (= Felix).



Farmor kom och avlöste mig runt lunch, men först hann vi med en runda på Polarn och Pyret.
Efter jobbet åkte jag och Mats och röstade innan det var dags att införskaffa lite nytt till Alex.


Trött glädjerus

Hur trött och glad tror ni jag var här?

Kan jag så kan du, nu laddar vi till nästa år. Är du på?


Ösregn

Vaknade första gången runt kl 03 på natten av att himlen öppnade sig. Jag trodde praktiskt taget att taket skulle ramla in eller säger man ner!? Det var riktigt länge sedan som jag har hört det regnat så hårt och mycket. Vid en fem kom även ett åskdunder.

Trots att regnet öste ner tog jag min morgonpromenad, självklart innan frukost för då ger man kroppen större anledning att använda kroppsfettet som energikälla. Jag vart direkt genomblöt och mina gamla springskor har fortfarande inte torkat.



Åkte in till stan idag på konferens, passade då på att promenera fram och tillbaka från tekniska till östermalm. Det gäller att fånga varje chans till extra motion när det ges ;) Träningen blev tyvärr inte så mycket mer imponerade än det här :( Inte helt nöjd, men med snorig näsa är det ändå okey.

Jag och Alex tog en sväng förbi centrum för att köpa lite nya tröjor till grabbarna, men det blev jag som hittade en vinterjacka.




Middagstips


Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika (4 port ca 30 min)


Ingredienser

4 st kycklingbröstfiléer (smör att steka i)

1 st tomat(er)

1 kruka basilika

3 msk dijonsenap (eller mer om du vill)

2 dl vispgrädde (jag använde matlagningsgrädde 5 %)

2 st viltlöksklyftor

2 dl créme fraiche (jag använde lätt)

Salt och peppar

2 dl riven ost (jag hoppade osten helt)


Serveras till:

Haricots verts (grabbarna åt även fullkornsris till, jag åt enbart Haricots verts)


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

[i]Recept: Linnea Swärd
Foto: Emma Mattsson[/i]
Receptet är skapat av: Tasteline - hälsa


Dagens


Felix somnade i Alex säng, 3 timmar snarkade han där inne. Otroligt dålig bild!


På vägen hem trodde jag att 2 stora hundar kom emot mig, men till min förvåning var det 2 orädda rådjur. "Täby staden på landet" stämmer verkligen :)

Morgonpromenad

Började dagen med en underbart skön och uppfriskande promenad. Det är otroligt skönt att börja dagen med radio 105,9 i lurarna, rensa huvudet samtidigt som luften är klar och fräsch... Hösten är verkligen på ingång :/

Hade tänkt besöka Zumba-passet på Sats kl 19 (eller var det 18). Men där sket jag i det blå skåpet, reservplats nr 59. Skämtar de med mig? Det här känns ju lovande!!!! Jag som äntligen tänkte prova på något nytt. Haha jag skiter i det här och avbokar min lovande reservplats! Kul!


Åren bara flyger fram


Badgrabb

Sjuk liten sötnos :)

Arbetar hemma idag när Felix är sjuk, när Mats kommer hem ska jag åka och hämta Alex från sin fysträning i hockey.


Valtider


Tjejmilen 2010


RSS 2.0